Nu kommer MitID Erhverv til virksomheder

Virksomheder, der bruger NemID medarbejdersignatur, skal nu skifte til MitID Erhverv, som er den nye erhvervsløsning til offentlig selvbetjening.

Nu kommer MitID Erhverv til virksomheder

Tilslut din virksomhed, når I får besked i Digital Post. Så er I er sikre på, at I fortsat kan læse vigtig post fra det offentlige, søge refusion for barsel og benytte andre offentlige selvbetjeningsløsninger, når NemID medarbejdersignatur lukker.

Hvorfor bliver NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv?

Større krav til sikkerheden og et ændret trusselsbillede kræver en ny og mere sikker løsning, når virksomheder skal logge på Digital Post og offentlige selvbetjeningsløsninger.

MitID Erhverv kan samtidig lette administrationen i virksomhederne. Det bliver f.eks. nemmere for virksomhederne at oprette brugere og mere fleksibelt for medarbejdere eller foreningsrepræsentanter at logge på selvbetjeningsløsninger.

Hvornår skal I tilslutte jer MitID Erhverv?

Virksomhedens ledelse får direkte besked via Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen samt en mail til jeres NemID administrator fra Nets, når I skal tilslutte jer MitID Erhverv. Vi anbefaler, at I tilslutter organisationen inden for fire uger, når I får besked.

Virksomheder med op til tre medarbejdersignaturer er de første, som skal tilslutte sig MitID Erhverv. Store virksomheder, foreninger og myndigheder med flere end tre medarbejdersignaturer kan tilslutte sig MitID Erhverv i begyndelsen af 2023.

De vil få tilbudt en særlig løsning, som f.eks. gør det muligt at masseoprette brugere eller etablere en såkaldt lokal IdP (Identity Provider), hvor medarbejdernes digitale identiteter oprettes og administreres i egne systemer.

Forbered jer nu

Det er en god idé at forberede organisationen til MitID Erhverv. Det gør I blandt andet ved at rydde op i nuværende administratorer og medarbejdersignaturer, så I kun automatisk får flyttet administratorer og medarbejdersignaturer, der er relevante for jer.

Samtidig kan I inden tilslutningen tage stilling til, hvordan medarbejderne fremover må logge på offentlige selvbetjeningsløsninger, f.eks. med det MitID, de bruger privat.

Virksomhedsejere kan bruge MitID privat til erhverv

Har du egen virksomhed uden medarbejdere, der skal kunne logge på offentlige selvbetjeningsløsninger? Eller repræsenterer du en forening alene, uden at andre foreningsrepræsentanter skal kunne benytte offentlig selvbetjening?

Så har du ikke brug for MitID Erhverv, men kan bruge ’MitID privat til erhverv’.
Læs mere om ’MitID privat til erhverv’.

For mere information

Læs mere på MitID-Erhverv.dk. Du er også velkommen til at hente Digitaliseringsstyrelsens PPT, der kan bruges til f.eks. interne møder.

 • Hej

  Kender I til it-leverandører som har etableret en Lokal idP og tilbyder dette som en service? Vi er et dansk selskab som har brug for at 3 svenske statsborger uden dansk cpr-numre kan få MitID erhverv og en det at etablere sig som Lokal IdP (lokal identitetsgarant) i MitID Erhverv , er lidt en for stor mundfuld for bare disse 3. Jeg er dansker og har selvfølgelig mit MitId ehverv oppe og køre.

  Håber at I har noget info der kan bringe mig videre til en løsning. Ser frem til positivt svar og ha en super dag.

 • Hej Lars.

  Ja det kan vi sagtens hjælpe med. Jeg sender dig en mail direkte med nærmere info.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *