Vi skal kickstarte morgendagens it-startups: IT-Branchens Iværksætterudspil 2022

Vi skal skabe endnu bedre rammer og vilkår for vores iværksættere. For iværksættereventyr og teknologisk innovation er svaret på mange af de udfordringer, vi står overfor. IT-Branchens Iværksætterudspil 2022 kommer med 6 konkrete forslag til, hvordan vi styrker fremtidens iværksætteri inden for it og tech i Danmark.

Mere vækstkapital til danske startups, bedre muligheder for at tilbyde medarbejderaktier og styrkede vilkår for kvindelige iværksættere. Det er nogle af forslagene i IT-Branchens Iværksætterudspil 2022. Bag udspillet står IT-Branchens Policy Board for Kapital og Iværksætteri, som består af nogle af Danmarks fremmeste investor- og it-stemmer.

I IT-Branchen mener vi, at iværksætteri og innovation er en central styrkeposition for dansk erhvervsliv, og at der er brug for at det rykker højere op på den politiske dagsorden.

Stig Myken, stifter af Fullrate og Hiper, og forperson i Policy Board for Kapital og Iværksætteri uddyber:

””For mig er det indlysende, at vi skal prioritere iværksætteri. Vi er et videnssamfund – og teknologi og innovation er vores grundstof. Iværksættere har en helt særlig plads i vores erhvervsliv, for de har en central rolle i at få testet nye teknologier og markeder af, som er for små, risikable eller nicheprægede for de etablerede spillere.”

Louise Herping Ellegaard er medstifter af Clio, løvinde i Løvens Hule og medlem af policy boardet. Hun uddyber: ”Lige nu er det blandt andet svært for startups og SMV’er at udvikle løsninger til det offentlige. Vi bliver færre og færre hænder til en stor generation af ældre, og vi har børn og unge i mistrivsel, så derfor skal vi skabe nye teknologiske løsninger, der kan frigøre de varme hænders tid til kerneopgaverne. Vi bliver nødt til at gøre det nemmere for startups at komme i gang uden for mange bureaukratiske show-stoppers ”.

For Stig Myken, der som investor i mange år har stået på den anden side af de store virksomheder, er iværksætteriet derfor både en personlig og samfundsmæssig mærkesag. ”Iværksætternes dynamik og innovationskraft gavner hele vores samfund, fordi vi får skabt nye teknologier, opdyrket nye markeder og inspireret de store virksomheder” afslutter han.

Du kan læse hele IT-Branchens Iværksætterudspil her

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte Charlotte Holm Billund, hvis du vil høre mere om Iværksætterudspillet eller deltage i policy boardets aktiviteter. Du kan også deltage i vores event Sådan fungerer medarbejderaktier og warrants 17. januar 2023.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *