Succesen fortsætter – og du kan være med i mentorordningen for kvinder i it! 

IT-Branchens mentorordning for kvindelige talenter i it er mere end bare et initiativ. Det er en bro, der forbinder kvinder i forskellige faser af deres karriere og skaber en sammenhæng mellem erfaring og ambition. Hvis du vil være med, har vi netop åbnet for tilmelding til mentorrunden 2024.

IT-Branchens mentorordning er ikke blot en investering i enkeltpersoners fremtid. Det er en investering i branchens fremtid som helhed. Det er et skridt mod en mere inkluderende, innovativ og bæredygtig it-verden, hvor mangfoldighed og talent trives. 

Gennem inspirerende rollemodeller, faglig udvikling, work/life balance og netværksmuligheder er mentorordningen en værdifuld ressource for kvinder, der søger udvikling og succes i it-branchen. Den er med til at sætte spot på de kvindelige talenters uundværlige plads i fremtidens it-landskab, og at deres stemmer og indsigter er afgørende for at forme den teknologiske fremtid. 

For i en verden, der konstant udvikler sig, spiller it-branchen en afgørende rolle i vores daglige liv. Men på trods af den konstante vækst og forandring står branchen stadig over for udfordringer, især når det kommer til mangfoldighed.  

Få netværk og karrieresparring

Mentorordningen er langt fra kun relevant for kvinder, som ønsker indsigt i rejsen til tops i en mandsdomineret verden. En af mentorerne tilknyttet programmet er Maria Søndergaard, som er direktør i Capgemini, og hendes bedste råd til unge kvinder, som ønsker sig en spændende karriere, er læn dig frem. For ved at stille sig til rådighed, opstår der et mindset, som alle virksomheder har brug for. Nemlig medarbejdere og ledere, der ønsker at tage ansvar. 

Tænk som Pippi Langstrømpe, der sagde ’Hvis jeg ikke har prøvet det, så kan jeg helt sikkert godt’. Jeg skulle nok have sagt dette til mig selv tidligere i karrieren, men de sidste mange år har det været min leveregel nummer et.

En af de største fordele ved mentorordningen er, at de yngre talenter får nogle inspirerende rollemodeller at spejle sig i. Hvordan har de tacklet forskellige arbejdssituationer? Hvad er deres bedste karriereråd til at arbejde i en mandsdomineret branche? Og hvordan får man bedst work-life balance til at gå op?  

Derudover giver programmet kvinder mulighed for at udvide deres netværk, som kan have afgørende betydning for ens fremtid. Gennem mentorerne får man adgang til et værdifuldt netværk af fagfolk, der kan åbne døre til nye muligheder og partnerskaber. Heidi Have, direktør i Dell Technologies, og én af hovedaktørerne bag mentorordningen fortæller: 

Når man er aktiv networker, sætter man sig selv på andres radar. Det giver fx jobtilbud og salgsmuligheder, men også personlig udvikling, fordi ens egne perspektiver udfordres og flytter sig. Det handler om altid at være synlig og gøre sig relevant. Så samtalerne med mine mentees handler meget om, hvordan de kan sætte sig selv i førersædet.

Mentorer deler også deres dybe branchekendskab og perspektiver med mentees. Det hjælper kvinder med at forstå branchetendenser, udfordringer og muligheder på et dybere niveau, hvilket kan gøre dem mere velkvalificerede og selvsikre i deres roller.

Om Mentorordningen

Målet med IT-Branchens mentorordningen er at fremme diversiteten i branchen og motivere flere kvindelige talenter til at udvikle og fastholde en karriere inden for it ved at koble erfarne kvindelige ledere med fremtidens talenter inden for it. Du kan møde nogle af mentorerne i portrætserien her

Mentorordningen kører lige nu på sin ottende runde og oplever stigende interesse år for år, så der hvert år sættes ny rekord for antal matchede mentorpar. I den igangværende mentorrunde for 2023 har vi matchet hele 67 mentor-mentee-par.   

Vil du være med?

Vi har netop åbnet for tilmelding til mentorrunde 2024 for mentees. Du kan allerede nu tilmelde dig, og vi optager både dansk- og engelsktalende mentees. Deltagelse i mentorordningen er primært målrettet IT-Branchens medlemsvirksomheder og er et gratis tilbud.

Du kan tilmelde dig her Mentorordning 2024 for kvindelige talenter i it (på dansk) eller her Open Mentoring Program 2024 for Female Talents in IT (på engelsk).

Er du – eller kender du – en kvindelig leder som har lyst til at være med som mentor? Så leder vi også efter dig, da vi altid kan bruge nye stærke kræfter til mentorholdet for 2024. Vi har brug for både erfarne kvindelige ledere, men også meget gerne nyere ledere. Skriv til Charlotte Holm Billund på chbi@itb.dk,  hvis du er interesseret i at være med som mentor i 2024 runden. 

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *