AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

"MED DE RETTE INNOVATIVE IT-LØSNINGER KAN VI FLYTTE OG FORBEDRE VERDEN"

Heidi Have

50-årige Heidi Have, der er salgsdirektør hos Dell i Danmark, betragter sig selv som en gartner, der plejer og rydder bedene, så hendes sælgere kan fokusere på at få Danmark op i højeste it-gear. Ved siden af jobbet er hun mentor i IT Branchen, dels fordi det er meningsfyldt at give sin viden og erfaring videre til andre, men i lige så høj grad fordi hun selv lærer en masse af de unge kvinder, som hun coacher og giver karrieresparring.

heidi have
Heidi Have blev som helt ung uddannet markedsføringsøkonom, og for fem år siden supplerede hun de efterhånden 20 års praktisk salgserfaring med en Executive MBA.
 
”Det var lidt tilfældigt, at jeg kom ind i it-branchen. Jeg var først 11 år hos HP, hvor jeg helt naturligt fik opbygget et stort og solidt netværk, blandt andet via ’Women on their way’ (WOW). Og det var da også kontakter i netværket, der for godt to år siden fik mig over til Dell,” fortæller Heidi Have.

Det handler om altid at være synlig og gøre sig relevant.

Som mentor i IT Branchen lægger hun stor vægt på at fortælle de unge, kvindelige it-talenter, at de skal opbygge netværk.

”Når man er aktiv networker, sætter man sig selv på andres radar. Det giver fx jobtilbud og salgsmuligheder, men også personlig udvikling, fordi ens egne perspektiver udfordres og flytter sig. Det handler om altid at være synlig og gøre sig relevant. Så samtalerne med mine mentees handler meget om, hvordan de kan sætte sig selv i førersædet.”

Derudover øser Heidi Have af sine erfaringer med at tro på sig selv, hvad de personlige ultimative mål er, og at prioritere sin tid bedst muligt. Men samtalerne giver også den erfarne salgsdirektør nye indsigter, fordi de unge har andre perspektiver.

Jeg opfordrer både mine medarbejdere og mine mentees til at have fokus og dygtiggøre sig i den rolle, de sidder i.

”De tænker på nogle områder markant anderledes, end mange af os med flere år på cv’et. De udfordrer mit eget tankesæt, og det udvider min horisont. De unge er mere kritiske, men på en sund og god måde.”

Udover sparring om succesfuld karriere og et meningsfuldt job, arbejder Heidi Have med den enkeltes ultimative mål, personlige tilfredshed og at nå sit potentiale.

”Arbejdet skal give mening på en helt anden måde, og etik, moral, inklusion og socialt ansvar er en naturlig præmis. Det er udfordrende og inspirerende på en og samme tid, og det hjælper mig til at blive en bedre leder,” fortæller Heidi Have, der dog synes, at de unge nogle gange er for utålmodige.

”Jeg opfordrer både mine medarbejdere og mine mentees til at have fokus og dygtiggøre sig i den rolle, de sidder i. Man er ikke gået i stå, fordi man har haft den samme stilling i to år. Når man er ny i rollen, så går det første år med at blive lært grundigt op. Og først herefter skal man så til at bevise sit talent.”

Bæredygtig ledelse er et nøglebegreb for Heidi Have. Det handler om at bidrage til en meningsfyldt hverdag, at tilføre energi og sikre inklusion i alle dens former.

”Jeg prøver først og fremmest at give mere, end jeg tager. Jeg interesserer mig for mine 30 medarbejdere og følger med i deres liv. Det er med til at skabe den helt nødvendige tillid, der skal være mellem mig som leder og mine medarbejdere. Vi bruger allesammen så mange timer på vores job. Så vi skal da have det godt og glæde os til at gå på arbejde.”

HEIDI HAVE

Derfor skal du arbejde med it

I it-branchen går vi på tværs af alle brancher. I Dell er vi  bl.a. drevet af teknologiens kraft til at drive menneskelige fremskridt. Det er samarbejdet med vores kunder, der driver enhver idé, koncept og løsning, vi skaber.

It og teknologi er en af nøglerne til den grønne omstilling. Innovative it-løsninger skaber potentiale til markant at forbedre bæredygtigheden inden for en lang række brancher og industrier.

Branchen er international og rækker derfor bredt ud i verden. Det giver en spændende hverdag med stor kulturel variation, indsigt og læring.