Skal I vinde Grunddataprisen 2023?

Er I en privat virksomhed, der innovativt, værdifuldt og med stort potentiale bruger grunddata til digitale løsninger, og som fortjener anerkendelse for det? Eller kender du en anden virksomhed, der lever op til de krav? IT-Branchen og Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur uddeler igen i år Grunddataprisen.

Grøn omstilling, mere innovation eller større folkesundhed. Bedre brug af grunddata kan være en af løsningerne på flere af vor tids store udfordringer, og kan samtidig være nøglen til at skabe nye markeder og vækst for de danske it-leverandører.

Sammen med Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur sætter IT-Branchen med Grunddataprisen spotlight på aktører, der udnytter det store potentiale i grunddata i digitale løsninger. Prisen hylder særlig innovativ brug af grunddata i digitale løsninger. Hvis det er jeres projekt, der skal vinde prisen, er der nu åbent for nomineringer.

Prisen vil blive overrakt 25. oktober på den store konference Danmarks Data.

Hvem kan vinde prisen?

Prisen bliver tildelt til en eller flere private aktører, der har været involveret i et projekt med en digital løsning, som benytter grunddata.

Til at uddele Grundataprisen er der sammensat en jury, som består af

  • Rikke Hougaard Zeberg (direktør, SDFI)
  • Natasha Friis Saxberg (administrerende direktør, IT-Branchen)
  • Pernille Kræmmergaard (direktør, Digitaliseringsinstituttet)

Juryen vil drøfte og vurdere de nominerede projekter og vælge en prismodtager på baggrund af tre kriterier i prioriteret rækkefølge:

Sidste års vinder

I 2022 blev den første Grunddatapris nogensinde overrakt til E-nettet for deres løsning Ejendomsdata 2.0, hvor ejendomsmæglere kan få adgang til vigtig viden om klimaets påvirkning af en ejendom og dermed boligens pris.

Sådan nominerer du

For at komme i betragtning til Grunddataprisen 2023 skal du indstille dig eller dit team på Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs hjemmeside. Her kan du også læse mere om kriterierne for tildeling.

Du skal senest indstille aktører i projekter 31. august 2023.

Tilmeld dig konferencen Danmarks Data

Prisen vil blive overrakt på konferencen Danmarks Data, der bliver afholdt 25. oktober på Vandværket i København. På konferencen stiller vi skarpt på behovet for en strategi for bedre dataanvendelse og dataadgang – og det er gratis for alle at deltage. Læs mere og tilmeld dig her.

Hvad er grunddata?
Grunddata er tilgængelige via Datafordeleren, der er fællesoffentlig it-infrastruktur og en stor og kompleks distributionsplatform. Datafordeleren giver stabil og sikker adgang til sammenhængende grunddata fra over 500 forskellige tjenester, som offentlige registre udstiller til gavn for myndigheder, virksomheder og borgere. Læs mere på datafordeler.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *