IT-Branchen satte teknologi på dagsordenen på Klimafolkemødet 2024

Den danske klimapolitik bør også have en digital og teknologisk dimension. Det var en af hovedpointerne fra IT-Branchens besøg på Klimafolkemødet 2024.

På en af årets varmeste sensommerdage blev kontorhabitten skiftet ud med en mere praktisk garderobe, da IT-Branchens Policy Board for Grøn Omstilling drog på inspirations- og netværkstur til Klimafolkemødet 2024.

Velbesøgt debat om teknologiens rolle

På Klimafolkemødets første dag, torsdag den 29. august, afviklede IT-Branchen sin egen debat på Blå Scene. Her blev det diskuteret, om mere eller mindre teknologi skal redde klimaet.

Overskriften var “Teknologi: Klimasynder eller frelser?”, og debatten var yderst velbesøgt.

Under en særdeles varm teltdug var alle bænke fyldt med tilskuere, der aktivt deltog med input og spørgsmål til debatten. Debatten kom – i Klimafolkemødets ånd – vidt omkring, fra klimakonsekvenserne af den stigende udvikling og anvendelse af AI til behovet (eller manglen på samme) for flere motorveje i Nordjylland.

Der var bred enighed i panelet om, at den digitale udvikling er vigtig, men også har en slagside i form af negative klimakonsekvenser, hvis vi ikke tænker os om. Vi skal fx blive mere bevidste om vores brug og lagring af data. Det blev blandt andet nævnt fra scenen, at 80 % af den data, vi gemmer, er kopier af kopier.

I Danmark skal vi generelt blive bedre til at forbinde den digitale og den grønne omstilling, konkluderede panelet. Politisk skal der også skabes større forståelse for, hvordan data og digitale teknologier kan understøtte og accelerere den grønne omstilling. Vi skal bevæge os mod en mere digital og teknologisk kurs i den danske klimapolitik.

Den Grønne Kode: KOMBIT og bæredygtighed

Senere på dagen havde IT-Branchens Policy Board sat sustainability lead i KOMBIT, Frederik Beyer, stævne på Middelfart Rådhus. Her gav Frederik et unikt indblik i, hvordan KOMBIT tilgår bæredygtighedsdagsordenen med særligt fokus på den grønne omstilling. Han gennemgik også highlights og de væsentligste takeaways fra første sæson af KOMBIT-podcasten “Den Grønne Kode“.

Efterfølgende diskuterede boardet de nye og kommende grønne trends inden for digitaliseringsområdet. Den succesfulde dag blev afsluttet på Hotel Sixtus, hvor der var aperitif på terrassen, og en håndfuld af deltagerne tog sig en hurtig dukkert i Fænøsund inden middagen.

IT-Branchens Policy Board for Grøn Omstilling vender stærkt tilbage til Klimafolkemødet i 2025 og vil i mellemtiden arbejde for, at digitalisering og teknologi kommer til at fylde endnu mere på Klimafolkemødets program til næste år.

Vil du vide mere om Policy Board for Grøn Omstilling?

Du kan altid tage fat i Troels Johansen, chefkonsulent for grøn omstilling i IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *