IT-Branchen Fyn afholder virtuelt årsmøde

Der var bade kølige cocktails, fællessang og formidabel stemning, da IT-Branchen Fyn i sidste uge afholdt årsmøde i helt nye og virtuelle klæder. 

Man må gribe de digitale muligheder og tænke ud af boksen, når corona-krisen afholder os fra at mødes ”in person”.  

Og ud af boksen blev der i den grad tænkt, da IT-Branchen Fyn for første gang inviterede til virtuelt årsmøde. 

Årsmødet bød på mange finurlige indslag. Kølige Cocktails leveret på adressen hos dem der deltog “remote”, pause-yoga live fra Aalborg og IT-Branchen Fyn fællessang, sammen hver for sig, direkte live fra Køge. 

Selvom meget af formatet var nyt og virtuelt, blev årsmødet skudt i gang på vaskeægte IT-Branchen manér – nemlig til tonerne af DR’s nye støttesang ”Tættere end vi tror”. Den var venligst udlånt til lejligheden af ophavsmanden bag: Pelle Peter Jenzel. 

Samarbejde på tværs skal i fokus de kommende år 

Trods de nye og virtuelle omgivelser blev der traditionen tro dog stadig afholdt oplæg fra den fynske bestyrelse bestående af formand Claus Winther, Oxygen og næstformand Kim Madsen, Umbraco.   

Her pointerede de, at fokus for IT-Branchen Fyn i de kommende år vil være på at styrke samarbejde og partnerskaber på tværs af de fynske virksomheder og uddannelsesinstitutionerne med det formål, at fremme den fynske it-branche.  

”Vi har i forvejen etableret et rigtig godt samarbejde med UCL, og nu vil vi også gerne have hul igennem til Syddansk Universitet. Derudover har vi planer om at etablere partnerskaber med en række af de statslige organisationer og myndigheder her på Fyn, som vi oplever rigtig gerne vil fylde mere her i nærområdet og arbejde med fynske leverandører,” fortæller Claus Tjelum Winther. 

Ydermere har IT-Branchen Fyn også haft stort succes med at gennemføre en række forskellige faglige tiltag såsom Cloud Club, som er et fagligt netværk for software-udviklere og Coding Class projektet i samarbejde med Odense Kommune. 

Kommer ikke udenom corona 

Selvom fokus ikke udelukkende skal være på de effekter som Corona har på branchen, kan man dog ikke komme udenom at erkende dens påvirkning. Og det var heller ikke en undtagelse ved årsmødet. 

”På den korte bane fylder Corona-krisen selvfølgelig rigtig meget, og vi fortsætter vores arbejde med at påvirke beslutningstagerne, så it-virksomhedernes chancer for at klare sig fornuftigt gennem krisen forbedres væsentligt,” siger Claus Tjelum Winther. 

Til sidst blev også fremhævet, at fokus efter Corona-krisen har lagt sig, vil være at tiltrække og fastholde de rette it-medarbejdere samt italesætte Fyn som en konkurrencedygtig og attraktiv it-hub, der giver muligheder for at få en spændende erhvervskarriere. 

IT-Branchen takker alle de ”fremmødte” deltagere, der som altid var med til at sikre en formidabel stemning, og vi glæder os allerede nu til næste år.