Danmarks bedste it-arbejdsplads er også bedste arbejdsplads for kvinder

Der var stjernestøj og store roser til flere it-virksomheder, da Danmarks bedste arbejdspladser blev kåret.

Danmarks bedste it-arbejdsplads er også bedste arbejdsplads for kvinder

Delegate var den helt store vinder, da Great Place to Work uddelte de årlige priser og hæder til Danmarks bedste arbejdspladser. Her blev Delegate ikke bare kåret som Danmarks Bedste it-arbejdsplads. De vandt også specialprisen som Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder.

Stor ros til Delegate

I en ellers mandsdomineret branche, kan der være behov for at gøre noget særligt for kvindelige medarbejdere, så man øger diversiteten i branchen.

Delegate har bl.a. lanceret et kvindenetværk på tværs af deres kontorer, så kvindelige medarbejdere kan hente inspiration hos hinanden, drøfte karrierevalg og sparre om konsulentrollen.

Selvom kvinderne kun udgør 18% af Delegates samlede arbejdsstyrke, er 33% af topledelsen hos Delegate kvinder, og alle kvindelige medarbejdere hos Delegate oplever, at de bliver behandlet retfærdigt uanset køn.

Et kæmpestort tillykke til Delegate for de to flotte kåringer!

Den gode arbejdsplads viser fleksibilitet og tillid

Medarbejderne skifter job som aldrig før, og fænomenet var så udbredt i 2021, at man talte om ”The Great Resignation”.

I USA skiftede 4 millioner medarbejdere f.eks. arbejde alene i april måned 2021 og herhjemme havde vi ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering den største medarbejderomsætning nogensinde i august måned sidste år.

Men det er ikke et fænomen, som kommer til udtryk på de 45 arbejdspladser, som i år kan smykke sig med titlen Danmarks Bedste Arbejdspladser. Ifølge adm. direktør i Great Place To Work, Liselotte Sloth Jensen, skyldes det en høj grad af tillid mellem ledelse og medarbejder:

”På de 45 arbejdspladser er der generelt en høj grad af tillid mellem ledelse og medarbejdere og medarbejderne oplever fleksibilitet og at kunne balancere arbejdsliv og privatliv”, og det mener jeg er afgørende faktorer for, at så mange ønsker at blive på arbejdspladserne”, udtaler hun.

Danmarks bedste it-arbejdspladser

Det er ingen hemmelighed, at det kræver noget ekstra at tiltrække og beholde gode medarbejdere i virksomheden. Især i it-branchen, hvor efterspørgslen på it-kompetencer er større end udbuddet, og hvor der er omkring 4.600 ubesatte stillinger.

Det handler derfor om at gøre noget særligt, hvis man skal holde på sine medarbejdere. Ser man på de bedste it-arbejdspladser skiller de sig da også ud i forhold til de andre virksomheder. Specielt mht. ledelsens evne til at kommunikere, balancen mellem arbejdsliv og privatliv samt løn scorer de højt.

Hos Delegate har man også et andet take på ansøgningsprocessen end mange andre. F.eks. opfordrer de til, at man dropper ansøgningen og i stedet booker et kaffemøde med dem. Og så har de lavet en lille test, hvor man kan se, om man vil føle sig hjemme hos dem.

IT-Branchens Bedste Arbejdspladser 2022

  1. Delegate
  2. Salesforce
  3. Devoteam
  4. Geoinfo
  5. Abakion
  6. Sopra Steria
  7. Acies
  8. TOPdesk
  9. Orange Cyberdefense
  10. Dwarf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *