Lærere fra de forskellige skoler og repræsentanter fra de omkring 100 virksomheder, der har meldt sig til at hjælpe og understøtte de mange elever i forløbet, var samlet på Københavns Rådhus for at lave et fælles kick-off på forårets Coding Classes.
Og der er ingen tvivl om, at Københavns Kommune har et klart mål med Coding Class CPH.
”Københavns børn og unge skal kunne skabe kreativt med digital teknologi og ikke blot være brugere af den. Derfor skal vi med vores undervisning også gøre eleverne klar til deres videre uddannelse og fremtidens arbejdsmarked,” udtalte Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager på kickoffet.
Københavns Kommune var en pioner og den første kommune, der så potentialet i Coding Class og det unikke samarbejde, som det skaber mellem erhvervslivet og skolerne. Lige siden har København hvert år haft masser af klasser med i forløbet.
Coding Class skal ruste børnene til fremtiden
Over et forløb på fem dage skal eleverne løse en mission stillet af en af virksomhederne. Eleverne skal så bruge forskellige digitale værktøjer, kodning og deres kreativitet til at løse opgaven, og derefter præsentere den for virksomheden i en slags Løvens Hule format.
”Det er vigtigt, at vi sikrer at børn også får mulighed for at lære at være kreative og innovative med teknologi. Det er essentielle kompetencer, hvis man skal begå sig i en digital fremtid, og derfor også et område, hvor vi mener man skal sætte ind allerede i folkeskolen,” fortæller Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation.
I år har det pga. af coronakrisen været lidt sværere at tiltrække virksomheder til Coding Class, da mange stadig kæmpet lidt med at komme tilbage på rette spor.
Har man lyst til at støtte initiativet, kan man læse mere om Coding Class her eller kontakte Mette Lundberg for yderligere information.