Business Intelligence optimerer gasforretningen

Gennem en kombineret Business Intelligence- og budgetteringsløsning fik Kosan Gas et hurtigt og nøjagtigt overblik over udviklingen i deres salg og omkostninger.

Gennem en kombineret Business Intelligence- og budgetteringsløsning fik Kosan Gas et hurtigt og nøjagtigt overblik over udviklingen i deres salg og omkostninger.

Som et af Nordens førende leverandør af gas i tanke til over 5.000 forskellige erhvervs/industrikunder, er der rigeligt med data at holde styr på for medarbejderne.

Kosan Gas er en moderne og fremtidsorienteret virksomhed, og med deres fokus på at levere gasprodukter i den højeste kvalitet og tilpasset kundernes behov, var der også et ønske om at samle salgsdata på en måde, der kunne optimere deres forretning.

For Kosan Gas, der har en salgsorganisation, der strækker sig over fire lande, betød det tidligere et omstændigt arbejde med at udtrække data fra adskillige tunge regneark og sammenligne data fra printlister, som kun kom en gang om måneden.

Det tog tid, var ressourcekrævende og gav ikke et samlet eller nutidigt billede af virksomhedens salg og produktion.

Derfor ønskede Kosan gas en løsning, der kunne samle data og forretningsindsigter ét sted, så alle medarbejdere nemt og hurtigt kunne få et overblik. Ligeledes ønskede man, at optimere arbejdet med budgetlægning på tværs af den store organisation.

Droppede tunge budgetregneark og fik bedre salgsoverblik 

Med udviklingen af en Business Intelligence løsning fik Kosan Gas et system, der kunne indhente, standardisere, rense og berige de vigtigste data på tværs af organisationen.

Det betød også, at man nu kunne erstatte tunge budget-regneark med implementering af en integreret budgetteringsløsning.

I dag er hele budgetteringsprocessen blevet meget hurtigere og mere effektiv. Koblingen mellem budgetteringen og BI-løsningen har gjort det nemt at styre fastlagte budgetter op mod realiserede tal, uden manuel håndtering.

Produktionsoptimering der opdateres dag for dag

De gamle printlister, der kun gav et månedligt overblik, er nu skiftet ud med BI-løsningen, der giver Kosan Gas’ medarbejdere nem adgang til omkostningsdata, og som opdateres fra dag til dag.

På den måde har Kosan Gas fået et langt bedre overblik over den løbende udvikling i omkostningerne, og kan nu tage beslutninger baseret på dybdegående analyser af data i hele virksomheden.

Løsningen giver også Kosan Gas detaljerede oplysninger om kundernes købsdata, og salgsmedarbejdere kan hurtigt se eventuelle afvigelser i salget og vurdere, om der er behov for at følge ekstraordinært op på specifikke kunder.  

I det hele taget har løsningen givet virksomheden et bedre overblik, synliggjort omkostninger og indtægter samt sparet tid for medarbejderne.

I den konkrete case bruger Kosan Gas en Business Intelligence-løsning fra InfoSuite.

Læs vores andre cases