Ny stor aftale for fagsystemer på vej fra SKI

På et netop afholdt møde kunne SKI fortælle, at de er på vej med en ny aftale for fagsystemer, hvilket tidligere har været en af deres allerstørste aftaler med en samlet værdi på næsten fire milliarder kroner. Denne gang er der dog flere nyheder på vej.

Ny stor aftale for fagsystemer fra SKI på vej

SKI er på vej med en ny aftale for fagsystemer til den offentlige sektor, den såkaldte 02.19 aftale. Det kunne SKI fortælle på seneste møde i IT-Branchens juridiske udvalg.

Men den nye aftale er langt fra blot en gentagelse af den tidligere aftale.

Plads til både klassisk og dynamiske indkøb

Mest interessant er det, at aftalen nu deles i to. En klassisk rammeaftale med direkte tildeling for de mest populære fagsystemer samt et dynamisk indkøbssystem, der skal rumme alle de andre fagsystemer samt muligheden for at indkøbe de mest populære fagsystemer på andre vilkår end rammeaftalen tilbyder.

Et dynamisk indkøbssystem giver en masse muligheder, som SKI’s klassiske rammeaftaler ikke tidligere har kunne indeholde.

Blandt andet muligheden for løbende at få nye systemer af og på aftalen, samt at sikre at flere leverandører, store som små, kan komme på aftalen. Det giver mere konkurrence og mere innovation.

”Vi har fra IT-Branchen efterspurgt, at SKI benyttede sig af nogle mere fleksible indkøbsformer, end de meget fastlåste rammeaftaler. Så det er meget positivt, at SKI nu introducerer dynamiske indkøbssystemer på et af deres helt store digitale indkøbsområder. Det håber vi, der kommer mere af fremover,” siger Martin Jensen Buch, chefkonsulent i IT-Branchen.

Flere gode forslag kom på bordet

IT-Branchens juridiske udvalg havde på mødet flere input til SKI’s kommende 02.19 aftale. Blandt andet i forhold til at sikre, at indkøb på aftalen baseres på markedskonforme krav og med tidsfrister, som giver leverandørerne god mulighed for at byde ind på opgaverne.

Dette kan særligt blive en udfordring i takt med, at indkøbende foregår mere dynamisk.

”Vi håber, at SKI som led i arbejdet med aftalen vil påtage sig en opdragende rolle i forhold til de offentlige indkøbere og sikre, at der stilles rimelige krav til leverandørerne, så vi får det bedst mulige samarbejde om at levere og drifte de digitale løsninger,” udtaler Martin Jensen Buch.

Der er i øjeblikket teknisk dialog om aftalen, som SKI forventer at kunne sende i udbud til efteråret med tilbudsfrist inden jul. Aftalen træder i kraft til august 2023.

Hvis du vil vide mere

Hvis du gerne vil vide mere og måske deltage i IT-Branchens juridiske udvalg og lignende dialoger fremover, skal du blot tage fat i Martin Jensen Buch.

Vil du høre mere om aftalen, kan du også deltage i IT-Branchens online møde den onsdag 15. juni kl. 9-10 – du tilmelder dig her.

Har du lyst til at deltage i SKI’s følgegruppe for 02.19 aftalen, skal du blot skrive direkte til Henrik Thøger Nielsen, der er udbudskonsulent i SKI, på HTN@ski.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *