Der er åbent for nomineringer til den spritnye Grunddatapris 2022

IT-Branchen og Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur står bag den nystiftede pris Grunddataprisen. Prisen hylder særlig innovativ brug af grunddata i digitale løsninger. Hvis det er jeres projekt, der skal vinde prisen, er der nu åbent for nomineringer.

Klimaforbedringer, øget vækst eller bedre folkesundhed. Bedre brug af grunddata kan være en af løsningerne på flere af vor tids store udfordringer, og kan samtidig være nøglen til at skabe nye markeder og vækst for de danske it-leverandører. Derfor sætter vi med den nye Grunddatapris spotlight på aktører, der udnytter det store potentiale i grunddata i digitale løsninger.

Prisen vil blive overrakt 26. oktober på Statens Naturhistoriske Museum, hvor den store konference Danmarks Data løber af stablen.

Hvem kan vinde prisen?

Prisen bliver tildelt til en eller flere private aktører, der har været involveret i et projekt med en digital løsning, som benytter grunddata. Der er tale om projekter i bred forstand, som kan have rod i en offentlig, privat eller almen kontekst.

Til at uddele Grundataprisen er der sammensat en jury, som består af

  • Kristian Møller (direktør, SDFI)
  • Natasha Friis Saxberg (administrerende direktør, IT-Branchen)
  • Pernille Kræmmergaard (direktør, Digitaliseringsinstituttet)

Juryen vil drøfte og vurdere de nominerede projekter og vælge en prismodtager på baggrund af tre kriterier i prioriteret rækkefølge:

Sådan nominerer du dig eller dit team

For at komme i betragtning til Grunddataprisen 2022 skal du indstille dig eller dit team på sdfi.dk/grunddataprisen. Her kan du også læse mere om kriterierne for tildeling.

Du skal senest indstille aktører i projekter 27. september 2022.

Tilmeld dig konferencen Danmarks Data

Prisen vil blive overrakt på konferencen Danmarks Data, der bliver afholdt 26. oktober. På konferencen stiller vi skarpt på bedre dataanvendelse og dataadgang – og det er gratis for alle at deltage. Læs mere og tilmeld dig her.

Hvad er grunddata?

Grunddata er tilgængelige via Datafordeleren, der er fællesoffentlig it-infrastruktur og en stor og kompleks distributionsplatform. Datafordeleren giver stabil og sikker adgang til sammenhængende grunddata fra over 500 forskellige tjenester, som offentlige registre udstiller til gavn for myndigheder, virksomheder og borgere. Læs mere på datafordeler.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *