Nye tider og ikke mindst en udvidet brancheforening

Mens vi som nation på mange måder er ved at vende tilbage til en ny normal efter coronaen, har vi som brancheforening brugt 1. halvår af 2021 på at initiere flere ny tiltag for at styrke os til den nye fremtid.

Nye tider og ikke mindst en udvidet brancheforening

Den mest synlige forandring er måske, at vi har skiftet logo og visuel identitet i løbet af foråret. I sig selv ikke en stor banebrydende nyhed, da mange andre jo også løbende opdaterer deres design.

Men hvis vi kigger på den bagvedliggende grund til skiftet, så tager den afsæt i en mere grundlæggende strategisk udvikling, som har haft betydning for flere større initiativer og nye fokusområder, vi har søsat i 1. halvår af 2021.

En større brancheforening med et bredere men skarpt fokus

For ikke alt for længe siden, var IT lidt firkantet sagt noget med at skaffe et output baseret på et datainput, og vores branchefællesskab var skarpt defineret som værende ”dem der leverede it-løsninger”.

Sådan er det ikke længere.

Teknologien og ikke mindst IT har fået en helt ny betydning. Den påvirker ganske enkelt alt omkring os, og vi ser da også flere og flere traditionelle virksomheder blive it-baserede helt inde i deres kerneforretning.

Den virkelighed skal vi også afspejle som brancheforening.

Vi har derfor åbnet op for, at virksomheder med store it-afdelinger, og hvor digitalisering udgør en strategisk del af forretningen, også kan blive medlem af IT-Branchen.

Med et nyt CIO Transformation Board inviterer vi de mest visionære CIO’s fra Danmarks store og mellemstore virksomheder ind i vores fællesskab. Boardet havde sit første møde her i juni, og består allerede af CIO’s fra Coop, GN, Aller Media, NREP, Rambøll, ALK-Abelló, Lundbeck, Tryg og Dansk Røde Kors. Og flere vil komme til.

Det er dog ikke kun definitionen af en it-virksomhed, der udvikler sig i disse år. Der kommer også nye teknologier og forretningsområder, som vi skal forholde os til.

Ved årsskiftet lancerede vi et Danish Quantum Tech, fordi vi kan se, at der er ved at opbygge sig et nyt økosystem omkring kvanteteknologi. Et område, hvor vi tror, der ligger et stort forretningspotentiale for danske virksomheder i fremtiden.

Vi har også indgået et partnerskab med EdTech Danmark, da vi også på dette område ser en kraftig vækst, og hvor vi som brancheforening kan gå ind og hjælpe med at skaffe bedre rammer for de it-virksomheder, der satser på dette marked.

Vi skal huske vores rødder

På trods af vores mange nye tiltag, har vi ikke glemt, hvorfor vi i sin tid blev etableret, og hvorfor vi stadig har succes den dag i dag. For uanset om vi i 1917 talte om skrivemaskinens lyksaligheder eller i dag taler om potentialet for AI, så er vores grundlæggende mission at hjælpe vores medlemmer, branchen og samfundet med at vokse.

En ting, vi derfor kan være vældigt stolte af, er, at vi lykkedes med at få ATP til at investere op mod 6 mia. kr. i danske vækstvirksomheder. Noget der har enorm betydning for en lang række af vores dygtige start-ups, som har brug for kapital til at starte deres vækstrejse.

Også samfundet har brug for et vækstboost, og derfor er jeg også glad for, at vi lige efter vores årsmøde kunne aflevere fire skarpe anbefalinger til Regeringens Digitaliseringspartnerskab om, hvordan vi får rebootet Danmark efter coronaen. Tak til alle de medlemmer der deltog i dette arbejde.

Uanset hvor vi lægger vores kræfter, så skal man føle, at vi som brancheforening har været med til at give dem koden til vækst. Og det synes jeg bestemt, vi allerede har vist i 1. halvår af 2021.

Sommerferien står nu for døren, og jeg håber alle får tid til at lade batterierne op, men jeg glæder mig allerede til branchens Topledermøde 23. september. Generelt ser jeg frem til flere fysiske møder, hvor vi igen kan mødes for at blive inspireret, lave forretning og netværke.

God sommer!

Anja Monrad, formand for IT-Branchen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *