Med en samlet omsætning for it-branchen i Danmark på 77,5 mia. kr., har der aldrig været solgt flere it-løsninger, -udstyr og -konsulenter, end i 2. kvartal 2022. Omsætningen steg med 10,6% i forhold til samme kvartal året før, hvilket svarer til en stigning på 7,4 mia. kr.
”Siden 2014 er omsætningen stort set bare vokset og vokset i it-branchen, og det er vi godt tilfredse med. For det viser, at vi som samfund og i erhvervslivet i den grad er i gang med en kæmpe digital omstilling af vores hverdag, så vi står stærkere til fremtiden,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.
Det er dog ikke kunne de danske kunder, der køber it-løsninger som aldrig før. Også udlandet gør i stigende grad brug af dansk ekspertise. Således steg eksporten med 3,2 mia. kr. til 26,9 mia. kr. i 2. kvartal 2022. Det er en stigning på hele 13,5% i forhold til samme kvartal året før, og 34,7% af it-branchens samlede omsætning kommer nu fra eksport.
Flere ansatte
De mange opgaver som den stigende omsætning vidner om, har også gjort, at man har ansat flere medarbejdere i it-branchen end nogensinde før. På bare et år, er der kommet 6.385 flere fuldtidsansatte, så der nu er 104.872 ansatte i den danske it-branche.
Væksten i lønnen er på 3,0%, og er dermed fladet lidt ud, så den gennemsnitlige månedsløn lige nu ligger på 52.908 kr.
”Selvom omsætningen fortsætter med at stige, så hører vi også fra flere medlemmer, at især energipriserne og stigende materialepriser presser it-selskabernes omkostninger opad, og det er derfor naturligt, at vi nu ser en opbremsning i lønudviklingen,” udtaler Natasha Friis Saxberg.
Her kan du kan læse mere om branchens tal – bl.a. ovenstående kategorier fordelt på underbrancher.
Berlingske Tidende har også omtalt kvartalstallene “Kæmpe job- og lønfest hos de danske it-virksomheder“.