Bæredygtighed må ikke stoppe ved PowerPoints

Der er kommet langt mere fokus på bæredygtig og grøn it end nogensinde før. Derfor er der også et behov for at finde ud af, hvordan erhvervslivet og it-leverandørerne i fællesskab kan hjælpe hinanden med at komme i mål med de grønne ambitioner.

Bæredygtighed må ikke stoppe ved PowerPoints

Rollen som CIO er i dag langt mere forretningsvendt, end den har været tidligere. Man skal naturligvis stadig have styr på de basale driftsopgaver, men der er en langt højere forventning til, at CIO’en også er med der, hvor teknologi og data kan gøre en forskel og skabe forretningsværdi.

For når 63% af de største danske virksomheder fortæller, at de nu har konkrete CO2-mål i strategien, og at godt hver fjerde CEO allerede har skrevet bæredygtige mål ind i bonusordningen, så har det også betydningen for CIO’ens rolle i virksomheden.

”Det handler jo grundlæggende om, hvad det er for en virksomhed, vi gerne vil være. Og når bæredygtighed er vigtig for virksomheden, så er det også vigtigt for mig. Som CIO skal jeg derfor også forholde mig til, hvordan min del af organisationen kan bidrage på det område,” fortæller Susanne Schustin, CIO i Blue Water Shipping.

Netop derfor var flere store erhvervsvirksomheder og it-leverandører for nyligt samlet til IT-Branchens topledermøde ”Er bæredygtighed et kald eller et valg?”, hvor man diskuterede og fik inspiration til forskellige bæredygtige løsninger.

Et stærkt ønske om samarbejde

Både Susanne Schustin og Susanne Thorskov Hansen, CIO i Hempel, har en fornemmelse af, at både virksomheder og it-leverandører for alvor søger sammen for at finde ud af, hvordan man i fællesskab kan løse de bæredygtige udfordringer.

”Ulig mange andre transformationer, vi har været igennem, så ser jeg for første gang en helt særlig lyst til at vokse ind i det her sammen. Det har jeg ikke set før,” udtaler Susanne Schustin.

Særligt er der et ønske om at blive enige om fælles standarder, så man sikrer, at alle mener det samme, når man taler om bæredygtige mål og løsninger. Men man skal passe på ikke at gøre processen for kompleks og højtflyvende, hvis man også vil i mål med de fælles ambitioner.

”Hvis vi prøver at lave det hele perfekt fra starten, og kunne skrive det hele ned på et PowerPoint, så kommer vi aldrig rigtigt i mål. Vi bliver nødt til bare at gå i gang. Så der er behov for, at vi sætter os sammen rundt om bordet og finder ud af, hvordan vi rent faktisk kan hjælpe hinanden på det her område,” siger Susanne Thorskov Hansen.

På topledermødet var der derfor også sat tid af til workshops, hvor man diskuterede forskellige ambitioner, branchebidrag og løsninger i forhold til den grønne agenda.

De mange input, der kom fra alle sider af bordene, bliver nu samlet af IT-Branchens policy board for grøn omstilling, så de kan arbejde videre med bl.a. udarbejdelse af fælles bæredygtige indkøbskriterier og grønne it-ambitioner.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om policy board for grøn omstillings arbejde på hjemmesiden. Er du interesseret i CIO Transformation Boardets arbejde, som både Susanne Schustin og Susanne Thorskov Hansen er aktive i, kan du læse mere om det her.

Derudover kan du altid tage fat i Troels Johansen, chefkonsulent for grøn omstilling i IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *