Coding Class initiativet vokser og vokser

Med over 5.000 skoleelever slår Coding Class igen i år rekord for, hvor mange børn der skal lære at være skabende gennem teknologi i folkeskolen.

Coding Class initiativet vokser og vokser

Både skoler, lærere og elever står i kø for at sætte teknologi, innovation og digital problemløsning på skoleskemaet. Dermed er missionen med Coding Class-initiativet, hvis mål er at sætte fokus på børns digitale kompetencer, lykkedes.

”Flere og flere skoler og kommuner indser, at der er et enormt behov for, at vi uddanner næste generation til at kunne agere, skabe og løse problemer i en digital verden. Så det er dejligt, at vi igen i år slår rekord i forhold til antallet af elever, der får det her på skoleskemaet,” siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

I Københavns Kommune, der er med for 4. år i træk, skal over 3.250 elever igennem et Coding Class forløb. Odense Kommune, der også var med sidste år, har besluttet, at samtlige 6. klasser i kommunen skal deltage i år.

”Det er fantastisk, at Odense i den grad og så hurtigt har taget Coding Class til sig, og vi er stolte af, at vi i IT-Branchen har fået lov at være med til at sætte præg på kommunens nye strategi for Teknologiforståelse,” udtaler Mette Lundberg.

Inspireret af Coding Class prøver også andre kommuner kræfter med innovation og kodning i folkeskolen.

Herning, Middelfart, Høje Tåstrup og Furesø er f.eks. blevet udvalgt til at være med i lignende forløb med støtte fra Teknologipagten, mens andre 46 skoler er med I forsøget med Teknologiforståelse.

Skoleklasser løser erhvervslivets udfordringer

En stor del af succesen skyldes, at skoleklasserne kobles sammen med lokale virksomheder, der stiller eleverne en digital udfordring, som de så skal løse.

Alene i København har over 100 virksomheder allerede meldt sig under Coding Class-banneret, og stiller sig dermed klar med en case fra virksomhedens virkelighed.

”Fordi vi ser så stor en tilstrømning til Coding Class fra skolernes side, kan vi dog stadig godt bruge virksomheder, der vil bakke op og give en skoleklasse en fantastisk dag på kontoret,” siger Mette Lundberg.

Har du mulighed for at tage to timer ud af kalenderen, og give en skoleklasse en uforglemmelig afslutning på et Coding Class forløb, så er det bare at melde sig under fanerne.

Hvis du vil vide mere

IT-Branchen har i samarbejde med en række medlemsvirksomheder og kommuner landet over etableret Coding Class-projektet, som kort fortalt går ud på at lære børn at være kreative og innovative med teknologi.

Børnene koder en løsning, der typisk præsenteres ved et virksomhedsbesøg til sidst. Kontakt Mette Lundberg, hvis du vil vide mere om initiativet, og hvordan du og din virksomhed evt. kan bidrage.