Pas på med at køre i bil med chefen – hans bil er fyldt med jazz!

Det er ikke på alle arbejdspladser, medarbejderne advarer hinanden mod at køre i bil med chefen. Men det gør man hos Oxygen i Odense, som af samme grund vinder Månedens Brunsviger.

Her kan du blive udsat for Jazz.

Sådan står der på en stor plakat på Oxygens kontor i Odense, der viser et stort billede af Claus Tjelum Winther, der er partner i virksomheden.

Om plakaten skal ses som en venlig advarsel eller blot er en væsentlig information om virksomhedens direktør, må stå hen i det uvisse.

En ting er dog sikkert og vist. Claus har en stor forkærlighed for jazzmusik, hvilket alle, der har sin daglige gang på kontoret, ved.

Og han er ikke bange for at dele sin musikalske begejstring med andre. ”Kender du fx den forrygende svenske pianist Lars Jansson? – jazz i den skønne nordiske stil.

Du kan jo begynde med melodien Hope:

”Mine kollegaer spøger lidt med, at man skal passe på med at køre i bil sammen med mig, da der er garanti for at høre irriterende jazzmusik hele vejen. Men jeg tror nu, der er flere på kontoret, der også godt kan lide musik med mere end tre akkorder. De tør måske bare ikke sige det, da de så er alt for tydeligt på min side,” siger Claus Tjelum Winther med et smil på læben.

En musikalsk tilgang til det hele

At jazzen spiller en så stor rolle Claus liv, skyldes nok ikke bare, at hans far var jazzpianist, og at han derfor fik musikken ind fra barnsben. Han spiller nemlig også selv trommer i et big band samt i jazzkvartetten 4 ohm, og dermed fylder musikken stadig en stor del af hans liv.

Og netop hans egne oplevelser med, hvordan man connecter med publikum og resten af bandet under en koncert, bruger han aktivt på arbejdet og i sin ledelsesstil.

”Som trommeslager er det vigtigt hele tiden at kunne lytte til det, der sker i rummet og i samspillet med resten af bandet. Er det f.eks. nu, jeg skal lave noget underlægning, der understøtter saxofonen, eller et rif der skal udfordre?” fortæller Claus Tjelum Winther og fortsætter:

”Det der med at være til stede og i stand til at reagere på omgivelserne både som individ og som team, tror jeg i høj grad, man kan bruge på arbejdet. Det er langt hen ad vejen det, der gør os til mennesker og i sidste ende giver os succes.”

Hos Oxygen ligger de derfor også stor vægt på ikke ”bare” at være it-udviklere eller projektledere, men at turde være menneskelig og vise, hvad humør man er i, og også de uperfekte sider af en selv.

Den tilgang gælder også overfor kunderne. De skal mærke, at man hos Oxygen hellere vil tage samtalen over en kop kaffe eller frokost end via mail, og at man er fælles om tingene – uanset om der skal støttes eller udfordres.

Netop fordi Claus og Oxygen har mod på at åbne op og fortælle ting om sig selv og om virksomheden, som man måske ikke vidste, er de den fortjente vinder af Månedens Brunsviger.

Skal du være den næste vinder af Månedens Brunsviger?

Hver måned kårer vi en fynsk it-virksomhed til at modtage en brunsviger, der kan deles mellem medarbejderne i virksomheden. Skal I være de næste?

Månedens Brunsviger handler om at komme om bag facaden og få de enkelte fynske it-virksomheder til at åbne lidt mere op for hinanden på en hyggelig og sjov måde, så man lærer hinanden at kende fra en mere uformel side også.

Det tror vi nemlig giver værdi og skaber et stærkere fynsk netværk.

Det eneste, man skal gøre, er at fortælle en sjov, anderledes eller uventet historie om enten virksomheden eller direktøren, som må bringes her på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *