Teknologibegejstring må ikke fjerne fokus fra mennesket

IT-Branchens udvalg for den gode brugeroplevelse er klar med deres handlingsplan for 2021. Her er der fokus på co-creation og at mennesker skal sættes før teknologier.

Sammen med resten af udvalget, der består af digitale bureauer, designhuse og it-virksomheder, har formanden Steffen Blauenfeldt Otkjær, fra AKQA, lagt en ambitiøs plan.

For målet er klart: At skabe de bedste løsninger med digitalisering i menneskets og planetens tjeneste. Og nej, det er langt fra så simpelt, som det måske kan lyde.

”Det er ikke alting, vi skal digitalisere, bare fordi vi kan. Det handler om at tage udgangspunkt i mennesker. Giver det mening? Hvad er fordelene? Og hvad er ulemperne?” udtaler Steffen Blauenfeldt Otkjær.

En kommentar til samfundet

I 2021 har udvalget bl.a. fokus på:

  • At skabe aktiviteter inden for digitale brugerrejser og brugeroplevelser. Det kan fx være gennem ”Future of-events”, som sætter spot på fremtidens tendenser og strømninger inden for området.
  • At inspirere med nye perspektiver og viden via månedlige blogindlæg fra udvalgets medlemmer.
  • At være i dialog med relevante myndigheder, organisationer, virksomheder m.fl. for at opfordre til bedre digital service med udgangspunkt i tillid, lighed og dataetik.

”Som udvalg har vi en forpligtelse til at deltage aktivt i debatten om digitalisering med mennesket først. At åbne op for nye perspektiver og vinkler. At komme med kommentarer til samfundet. Både når det kommer til erfaringer fra post Covid-19 til bæredygtige brugerrejser og etiske overvejelser,” fortæller Steffen Blauenfeldt Otkjær.

Selvom der sjældent er et facit på mange af emnerne, er det netop gennem diskussioner, at vi bliver klogere på verden.

”For det er ofte i mødet mellem inspirerende og eftertænksomme mennesker, at vi skaber grundlag for refleksion – og måske endda går fra refleksion til handling,” siger Steffen Blauenfeldt Otkjær.

I 2021 vil udvalget også dykke dybere ned i en række områder, herunder hvad det betyder, når Amazon og andre digitale markedspladser rykker tæt på Danmark.

Vil du være med?

Er du interesseret i at høre mere om arbejdet, eller være med i udvalget for den gode brugeroplevelse, så kontakt IT-Branchens chefkonsulent, Charlotte Holm Billund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *