Nu rammer AI Act – få de opdaterede datoer

Midt juli blev den nye forordning om AI optaget i EU’s journaler. Det betyder, at vi nu ved, hvornår lovgivningen træder i kraft og implementeres.

Nu rammer AI act

Vi har længe vidst, at den nye AI Act skal regulere brugen af kunstig intelligens i EU. Men den 12. juli 2024 blev forordningen endeligt publiceret i EU’s journaler. Det betyder, at vi nu kender detaljerne og datoerne for, hvornår loven træder i kraft.

Formelt set er AI Act faktisk gældende allerede nu – nemlig fra d. 1. august 2024. Implementering og håndhævelse sker dog reelt i bølger frem mod 2026.

EU inddeler AI-systemer i fire forskellige risikokategorier, som implementeringstidspunktet også følger. Kategorierne er: Uacceptabel Risiko, Høj Risiko, Begrænset Risiko og Minimal Risiko. Dem kan du læse meget mere om i vores AI Act-univers.

Her er de vigtigste datoer for implementering

Har du spørgsmål om, hvordan AI Act vil påvirke dig?

Du kan læse mere om hvad AI Act omfatter, risikokategorierne og de nye krav i vores store digitale univers.

Har du brug for juridisk hjælp til AI Act, er du velkommen til at kontakte advokatfirmaet DAHL, som IT-Branchens medlemmer kan benytte sig af, på 88 91 91 00 eller skrive til shield@dahllaw.dk.

Deltag i webinaret: En reguleret fremtid med AI #3

Tirsdag den 27. august 2024, kl. 09.00-09.45 kan du deltage i et webinar, hvor vi giver en kort introduktion til, hvad forordningen drejer sig om. Vi præsenterer herunder tidslinjen for, hvornår de forskellige regler i forordningen finder anvendelse fra. Derefter zoomer vi ind på de regler, der træder i kraft først, og hvad I skal gøre for at sikre compliance med disse regler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *