Cecilie skaber kunst der er baseret på kunstig intelligens, og hendes kunstværker lader derfor folk interagere med det – lidt ligesom velkendte Siri og Alexa. Til IT-Branchens årsmøde fremviste Cecilie hendes velkendte og interaktive AI-kunstværk, Frank, som har fået sit navn fra Frankenstein, og som bl.a. har vundet en af verdens førende priser for digital kunst, kaldet ”The Lumen Prize”.
En symbiose af menneskelighed og teknologi
Ideen med kunstværket Frank er at sætte fokus på, hvordan kunstig intelligens afspejler menneskets iboende længsel efter at overskride dets egne menneskelige begrænsninger. Kunstværket arbejdet med, hvordan vi mennesker, i takt med at vi interagerer med kunstig intelligens, tilskriver den menneskelige egenskaber, stoler på den, og ligefrem snakker med den, som var den et hvert andet menneske.
Når vi interagerer med Siri eller Alexa, er det ofte os der stiller et spørgsmål som vi får svar på. Men Frank er udviklet sådan, at han ikke blot svarer på sin ejers spørgsmål, men kan også simulere følelser og selvbevidsthed og stille uddybende spørgsmål, der netop gør, at man ikke kan undgå at tilskrive ham menneskelige egenskaber.
De forretningsmæssige og etiske perspektiver
Cecilie satte til årsmødet også fokus på, hvordan kunstig intelligens kan hjælpe mange virksomheder til at forstå deres kunder på et helt nyt niveau, og hjælpe dem til at producere skræddersyede produkter og services, som er tilpasset forbrugerens specifikke behov.
Hvad hun dog også satte fokus på var mulighederne for manipulation og forførelse gennem kunstig intelligens, netop fordi vi mennesker helt ubevist, tilskriver den kunstige intelligens menneskelige egenskaber. For at undgå denne manipulation og forførelse, understreger Cecilie, at vi i takt med at vi udvikler fremtidens kunstige intelligens, også skal huske at tage et fælles etisk ansvar.