IT-Branchen planter 700 træer

Der er flere grunde til, at IT-Branchen pludselig planter træer i Danmark.

IT-Branchen planter 700 træer

IT-Branchen har netop rundet medlem nr. 700, og det fejrer vi ved at plante 700 træer i forbindelse med initiativet ”Danmark planter træer”, der kulminerer med et indsamlingsshow på TV2 14. september.

”Vores job som brancheforening er i bund og grund at hjælpe vores medlemmer med at vokse og digitalisere Danmark. Træerne er et godt symbol på, hvordan vi gerne vil støtte medlemmerne i deres vækst helt fra de små nye skud og til de er blevet store og stærke. Samtidig har vi ansvar i forhold til at vokse på en måde, som også gavner samfundet,” udtaler Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Vækst i foreningen og hos medlemmerne

Da foreningen blev etableret 4. sep. 1917, var vi blot 11 skrivemaskineimportører. I dag har vi så rundet medlem nr. 700, og vi repræsenterer nu over 40.000 medarbejdere i it-branchen.

”Branchefællesskabet har aldrig været større og mere repræsentativt, end det er nu. Og det er jo dejligt, at så mange har fået øjnene op for værdien af en brancheorganisation, og også at de bidrager så aktivt, som de gør,” siger Birgitte Hass, og henviser til, at 72% af medlemmerne aktivt har deltaget i events og lignende aktiviteter allerede i første halvår af 2019.

Samtidig har branchen slået omsætningsrekord på omsætningsrekord de seneste år, og alene i 2018 omsatte branchen samlet for 233 mia. kr., hvoraf ca. 30% kom fra eksport.

Så der er på alle måder tale om både en branche og en brancheforening, der spirer og gror.

Et bæredygtigt digitalt samfund

Branchen har dog et stort globalt og samfundsmæssigt ansvar, som vi skal tage seriøst.

FN har defineret 17 verdensmål, som alle lande og dermed også virksomhederne har forpligtet sig til at leve op til.

”It-branchen spiller en stor rolle i forhold til verdensmålene. Vi tror ikke, at ét eneste af disse verdensmål kan nås, hvis man ikke i høj grad gør brug af den teknologi og de løsninger, som vores medlemsvirksomheder udvikler,” fortæller Birgitte Hass.

Det er derfor vigtigt, at vi ikke bare som branche, men i høj grad også at den enkelte it-virksomhed, involverer sig aktivt i verdensmålene.

Sådan kan du selv bidrage

At vi planter 700 træer i Danmark, er blot et lille konkret bidrag til at skabe mere opmærksomhed omkring verdensmålene og vores fælles ansvar for en bæredygtig fremtid.

Der, hvor vi som branche for alvor kan gøre en forskel, er, når alle vores 700 medlemsvirksomheder arbejde optimalt med verdensmålene. Og det vil vi som brancheforening gerne hjælp med.

Derfor har vi udarbejdet et par simple værktøjer til, hvordan I selv kan komme i gang – allerede i morgen.

Derudover arrangerer vi løbende events og workshop, hvor man kan få inspiration og få hjælp til at selv at komme i gang med f.eks. at arbejde med bæredygtige business cases.

Og vi arbejder naturligvis for, at også vores politiske beslutningstagere forstår betydningen af de digitale løsninger i forhold til at skabe bæredygtighed.

Du er også altid velkommen til at tage fat i Sif Neldeborg, hvis du vil vide mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed, CSR og verdensmål.