Danmarks Data 2023: LE34 løber med Grunddataprisen

I en verden hvor data styrer næsten alle aspekter af vores liv, satte vi sammen med Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur til konferencen fokus på vigtigheden af data i den digitale transformation.

Nem adgang til kvalitetsdata er hjørnestenen i Danmarks digitale succeshistorie og er af afgørende betydning for fremtidens vækst og arbejdspladser. Fra forbedret sammenhæng i den offentlige sektor til innovation i private virksomheder – så er det data, der driver os fremad.

Igen i år havde konferencen Danmarks Data derfor fokus på at skabe de allerbedste rammer for at sikre et solidt fundament med data til at bane vejen for Danmarks digitale fremtid.

Vinderen af Grunddataprisen 2023

I tæt samarbejde med Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur blev “Grunddataprisen 2023” uddelt til den mest banebrydende digitale løsning baseret på grunddata.

Grunddataprisen blev i 2022 indført af SDFI og IT-Branchen, hvor målet med prisen er at anerkende og inspirere nyskabende løsninger, der bruger grunddata på den mest effektive måde.

Den fornemme hæder gik i år til LE34, hvor juryen især lagde vægt på, at løsningen fra LE34 kan udvikle sig til at blive et vigtigt redskab i digitaliseringen af en hel sektor.

Den Digitale Undergrund fra LE34 skaber et bedre datagrundlag for den underjordiske infrastruktur ved at udveksle 3D-punktskyer af anlægshuller. Det giver en dybere forståelse af ledningers placering under jorden, der bl.a. er med til at effektivisere gravearbejdet og forebygge overgravninger.

For ved at anvende ny teknologi har projektet formået at bygge et ekstra værditilbud oven på et eksisterende register, og dermed bidrager det til en mere bæredygtig sektor

De øvrige finalister var ejendom.com og MAP Group | Negate.

Mens vi fejrer LE34’s bemærkelsesværdige indsats i år, ser vi allerede frem til endnu flere nytænkende løsninger i fremtiden.

Tak for en fantastisk konference. Vi ses til næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *