Danmarks bedste it-arbejdsplads er kåret

Igen i år har Great Place to Work kåret IT-Branchens Bedste Arbejdsplads ved et brag af en fest i cirkusbygningen i København.

Pokal

Virksomheden, der i år kan løbe afsted med titlen som IT-Branchens Bedste Arbejdsplads 2019 blev Abakion, der til daglig er konsulenthus og er specialiseret i implementering af it-forretningsløsninger til små og mellemstore virksomheder.

Abakion har gennem de sidste 13 år været placeret i toppen af listen som en af it-branchens bedste arbejdspladser, men 2019 blev året hvor de endelig kunne hive førstepladsen med hjem.

”At være en del af Great Place to Work giver os mulighed for kontinuerligt at arbejde med og forbedre vores virksomhedskultur, men det giver os også mulighed for at blive benchmarked mod andre virksomheder, som også sætter fokus på at skabe en god virksomhedskultur,” fortæller Kenneth Kryger Gram, CEO hos Abakion.

Kærlighedskonsulenter og højt til loftet

Da Abakion blev grundlagt for godt 19 år siden, var det med visionen om at skabe en arbejdsplads, hvor man havde lyst til at komme på arbejde hver dag, og det har gjort, at virksomheden i dag sætter stor fokus på en kultur, hvor man som medarbejder har mulighed for at eksperimentere og udvikle sig, og hvor det også er helt okay at fejle.

”Vi ved hvor svært det er at fastholde medarbejdere i en branche, hvor der er mangel på de rette kompetencer, så at have en kultur hvor folk føler sig velkommen og som en del af fællesskabet er helt fundamentalt for os,” udtaler Kenneth.

Kompetencemangel er it-branchen største vækstbarriere

Hos Abakion ved man også, at man nogle gange kan være lidt stresset eller gå igennem hårde tider, og netop derfor har Abakion udpeget det, de kalder en ”kærlighedskonsulent”, som kort fortalt er en medarbejder der holder øje med, om alle har det godt, og om rammerne på arbejdspladsen er gode nok.

”Vi sætter stor pris på, at alle i virksomheden tager aktiv del i at udvikle vores virksomhedskultur, for når alle tager del i arbejdet med kulturen og fællesskabet, giver det os mulighed for kontinuerligt at skabe nye og bedre rammer for vores ansatte,” fortæller Kenneth.

It-branchens Bedste Arbejdsplads (50+ medarbejdere) 2019 er:

It-branchens Bedste Mindre Arbejdsplads (20-49 medarbejdere) er:

Vil du vide mere

Great Place to Work kårer hvert år Danmarks bedste arbejdspladser, baseret på mere end 100 danske arbejdspladser og flere tusinde besvarelser af spørgeskemaundersøgelser blandt medarbejdere.

I IT-Branchen arbejder vi kontinuerligt på at sikre adgangen til de rette kompetencer og fastholdelsen heraf. Ønsker du at tage del i dette arbejde, kan du blive en del af vores Kompetenceudvalg eller læse mere om vores mærkesag Fremtidens Kompetencer.