Sundhedsvæsenet skal i højere grad tænkes langsigtet

IT-Branchens udvalg for sundheds-it har i denne uge afholdt møde og her blev det bl.a. drøftet, hvordan der skal prioriteres, for at vi bedst kan fremtidssikre det danske sundhedsvæsen.

Med udsigt til en reform af sundhedsområdet i den nærmeste fremtid, og regeringens nyeste udmelding om etablering af et digitaliseringspartnerskab, er der for alvor mulighed for at tænke langsigtet, når det gælder vores sundhedsvæsen.

Udvalget havde derfor inviteret Lisbeth Knudsen, som er strategidirektør på Mandag Morgen og Altinget til en dialog om sundhedsvæsnets største udfordringer og muligheder.

På baggrund af et oplæg fra Lisbeth Knudsen blev det bl.a. diskuteret, hvordan vi kan sikre, at vi får prioriteret forebyggelse, gør bedre brug af sundhedsdata til nye løsninger samt vigtigheden af udbredelse af de gode løsninger nationalt.

Udvalget talte i denne sammenhæng også om regeringens nye digitaliseringspartnerskab som et oplagt forum at spille konkrete forslag ind til.

Partnerskabet, hvor adm. dir. i IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg, sidder med, skal over de næste seks måneder komme med konkrete anbefalinger til initiativer, der kan fremme digitaliseringen i Danmark.

Hertil har regeringen afsat et milliardstort beløb til de kommende projekter.

Bidrag til øget lighed

Et andet punkt på mødets dagsorden var en dialog om etableringen af et katalog over løsninger, der kan bidrage til øget lighed i sundhedsvæsenet.

Regeringen har med sit ”forståelsespapir” fra 2019 meldt ud, at man ønsker ”at der tages initiativer med henblik på at skabe større lighed i sundhedsvæsenet”.

Sundhedsstyrelsen kom i efteråret 2020 med en rapport om ulighed i sundhed. Helt generelt viser rapporten at jo længere en uddannelse man har taget, jo mindre sygdom vil man opleve, og hvis man oplever sygdom el.lign., så vil man højst sandsynligt få mere hjælp.

Udvalget er allerede nu begyndt at samle cases ind til dette katalog, som skal bruges i et samlet indspil til regeringen.

Vil du være med?

Er du interesseret i at høre mere om arbejdet, som sundhedsudvalget foretager sig, eller ønsker du aktivt at deltage i udvalgets arbejde, så ret henvendelse til IT-Branchens chefkonsulent, Martin Jensen Buch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *