Kan du løse udfordringerne i det offentlige?

Kan man øge innovationen i løsninger til det offentlige og samtidig forbedre vækstpotentialet for ens virksomhed? Det var hovedspørgsmålet, da GovTech-konferencen løb af stablen i sidste uge.

Kan du løse udfordringerne i det offentlige?

Der var fuldt hus på Børsen, da både offentlige og private aktører havde sat sig sammen til GovTech-konferencen 2019 for at belyse potentialer og udfordringer ved øget brug af govtech i Danmark.

”Danmark har en helt unik førerposition indenfor offentlig digitalisering, og denne position er skabt i samarbejde mellem det offentlige og teknologivirksomhederne. Men vi kan flytte os endnu længere, hvis vi nytænker og forbedrer samarbejdet endnu mere. Og det var baggrunden for konferencen,” udtaler Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Kan du løse en af de fem udfordringer

På konferencen, som var arrangeret i tæt samarbejde med Erhvervsministeriet, benyttede ministeriet dagen til at lancere en helt ny govtech-indsats, hvor de bad it-branchen om hjælp til at løse fem udfordringer.

Både store og små it-virksomheder blev opfordret til at deltage og løse de fem udfordringer, og til at skabe et tættere innovationssamarbejde mellem det offentlige og private. Tilgangen er ny og tager udgangspunkt i identificerede behov fra det offentlige.

”Vi har et kæmpe vækstpotentiale ikke bare i Danmark, men også i forhold til at eksportere vores offentlige innovative it-løsninger til udlandet. Så det er mit håb, at det her kan være startskuddet til flere gode it-eventyr,” siger Birgitte Hass.

Er din virksomhed interesseret i at hjælpe det offentlige med at løse en eller flere af udfordringerne, skal man blot tilmelde sig inden 2. april.

I løbet af april vil man så blive indkaldt til yderligere drøftelser af sin løsning, hvorefter man skal bygge et proof-of-concept i løbet af maj-juni.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om vores mærkesag om offentlig digitalisering på vores hjemmeside, ligesom du altid kan tage fat i Martin Jensen Buch, hvis du f.eks. kunne være interesseret i at deltage i vores udvalg for offentlig digitalisering.

Berlingske Tidende har også bragt en artikel, Danmarks digitale førsteplads er truet, hvor Erhvervsministeriet fortæller, hvorfor vi skal blive bedre til digitalisering i det offentlige.