Skal en AI kunne risikovurdere børn?

Tænk at kunne se ind i fremtiden. At kunne yde hjælp, inden noget går galt? Det er en af de potentialer, mange taler om, når det handler om kunstig intelligens. Men alligevel er det endnu ikke lykkedes indenfor f.eks. socialområdet.

Skal en AI kunne risikovurdere børn?

Strammere lovgivning og øget underretningspligt har de seneste år fået antallet af underretninger om potentielt udsatte børn til at stige med 136% på landsplan.

Desværre er antallet af sagsbehandlere i socialforvaltningen ikke fulgt med, og de allerede pressede medarbejdere kan ikke længere følge op på de voksende bunker af underretninger.

Og hvad gør man så?

Med risikoprofilering baseret på kunstig intelligens håber mange kommuner endelig at kunne rette op på udsatte børns mistrivsel og hjælpe børnene, inden de udsættes for alvorligt omsorgssvigt.

Men trods flere forsøg i forskellige kommuner om at bruge AI på socialområdet og i forbindelse med udsatte børn, ender pilotforsøgene igen og igen med at blive skrottet.

Er risikoprofilering af udsatte børn et område, vi skal blive ved med at tro, at kunstig intelligens kan løfte? Eller er det et område, vi skal holde AI’erne fra?

Det sætter vi fokus på i denne udgave af Blinde Vinkler, hvor vi har inviteret Therese Moreau, uddannet data scientist, og tech journalist i studiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *