Markante fingeraftryk på Danmarks fremtid

Sommerferien nærmer sig for en stor del af os, og vi kan både se tilbage og frem med et smil på læben. For igen er vi gennem vores medlemmers gode arbejde lykkedes med at rykke ved Danmarks digitale ambitioner.

Markante fingeraftryk på Danmarks fremtid

I maj måned kom regeringen med ”Danmarks digitaliseringsstrategi – Sammen om den digitale udvikling”.

Selvom vi nok havde ønsket os mere handling bag og penge til flere af de offentlige ambitioner, så er det også tydeligt, at regeringen har lyttet til IT-Branchens og Digitaliseringspartnerskabets mange anbefalinger. Det kan vi i den grad være stolte af.

Det gode arbejde i vores policy boards bliver belønnet

Medlemmerne i vores forskellige policy boards har over længere tid arbejdet målrettet for at påvirke regeringens, regionernes og kommunernes digitale strategier, da de kommer til at have en enorm betydning for, hvordan vores fremtidige velfærd og vækst bliver i Danmark.

Vores arbejde har heldigvis båret frugt, og vi kan bl.a. se, at der i strategien nu er et stort fokus på digitalt at styrke det nære sundhedsvæsen, hvor både borgeren og sundhedspersonalet skal i centrum, og hvor både patienter og pårørende i endnu højere grad får mulighed for at inddrages i behandlingsforløbet.

Regeringen lægger nu også op til at indføre teknologi som faglighed i folkeskolen. Det har været et brændende ønske fra IT-Branchen gennem mange år, så det er helt fantastisk, at en af vores helt store mærkesager endelig kan være på vej til at blive indfriet.

Vi kan med rette bryste os af, at vores arbejde og mærkesager er med til at skubbe Danmark i den rigtige retning og sikre, at både den ældre og yngre generation trygt føres ind i den digitale fremtid.

Nye medlemmer og ny inspiration

I løbet foråret har vi fået flere både store og små it-virksomheder med i foreningen. Bl.a. har vi sagt velkommen til NNIT, IBM, Kyndryl, Semler, Workday, KBH Lufthavn og IT-Minds i vores fællesskab.

Velkommen til!

Sideløbende har vi med vores nye netværk for enkeltmandsvirksomheder, Eneren, også skabt en række dedikerede aktiviteter for de allermindste virksomheder i it-branchen.

For selvom der kan ligge en stor frihed i at være sig selv og sin egen chef, oplever vi ofte også et behov for, at man kan mødes med ligesindede for at netværke og få inspiration fra hinanden.

Netop inspirationen har også været bagtanken ved vores nye månedlige eventkoncept ”Inspirational Talk”, hvor man i løbet af foråret har kunnet høre om alt fra inkluderende lederskab og til, hvordan man unmuter sig selv.

Med over 250 deltagere har det været en succes, og I kan derfor glæde jer til en omgang ny inspiration i efteråret.

På trods af den forfærdelige krig i Ukraine, stigende inflation og renter samt generel usikkerhed på mange markeder har været et godt halvår for IT-Branchen, og vi kan se frem til endnu flere spændende arrangementer, netværk og politiske aktiviteter efter sommerferien.

Men først og fremmest ønskes I en dejlig sommer. Vi ses i august.


Anja Monrad
Bestyrelsesleder i IT-Branchen
Direktør for Vesteuropa i DELL Technologies.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *