#GreenITforward

Nu er der hjælp på vej til de danske virksomheders grønne it-omstilling.

#GreenITforward

En række af IT-Branchens medlemmer og deres kunder mødtes i vores High-Level Forum for Bæredygtig It for at drøfte, hvordan it-leverandører og kunder sammen kan flytte produktion, indkøb og anvendelse af it i en grønnere retning.

Der er ingen vej uden om den grønne omstilling.

Derfor har flere af IT-Branchens medlemmer og grønne frontløbere sat sig for at drøfte den grønne dagsorden på toplederniveau i IT-Branchens High-Level Forum for Bæredygtig It.

Formålet med forummet er at sikre, at dagsordenen forankres i ledelsen og strategierne blandt Danmarks største it-virksomheder. Og så har medlemmerne af forummet en ambition om at gå forrest med de gode eksempler på grøn handling for at inspirere og hjælpe hele it-sektoren i Danmark med på den grønne rejse.

#GreenITforward, som forummets uofficielle mantra lyder.

Forummet mødtes for fjerde gang i torsdags for igen at sætte fokus, hvordan it-leverandører og -kunder i fællesskab kan bidrage til en digital acceleration af vores grønne omstilling og samtidig arbejde for at nedsætte klimaaftrykket fra vores allesammens stigende digitale adfærd.

Nye anbefalinger på vej

Mødet blev indledt af et spændende indlæg af CIO for Bang & Olufsen, Jonas Dan Jørgensen, der gav et indblik i, hvordan Bang & Olufsen ved hjælp af teknologiske løsninger og bæredygtige materialer arbejder med at levetidsforlænge og recirkulere virksomhedens produkter.

Indlægget gav anledning til en efterfølgende diskussion forummet, der kom vidt omkring.

Blandt både it-leverandører og erhvervsvirksomheder var der blandt andet enighed om, at mange af de eksisterende digitale løsninger, der pt. findes til indsamling og rapportering af ESG-data, stadig er umodne. Der er derfor behov for videndeling og erfaringsudveksling om de værktøjer og praksisser, der virker.

På den sidste del af mødet diskuterede forummet et kommende katalog med konkrete anbefalinger til, hvordan danske virksomheder kan komme i gang med den grønne it-omstilling.

De 9 anbefalinger lyder:

  1. Start i det små og byg på
  2. Inddrag nøgleansatte fra alle relevante områder af virksomheden
  3. Få styr på data og rapportering af virksomhedens it-energiforbrug og CO2-udledning
  4. Rejs mod at blive it-klimapositiv. Stil grønne krav
  5. Køb grønt ind
  6. Forlæng levetiden for virksomhedens it-udstyr og omstil til et cirkulært it-forbrug
  7. Tilbyd virksomhedens it-ansvarlige nye, grønne kompetencer
  8. Muliggør en bæredygtig, digital arbejdskultur
  9. Udnyt teknologien til at accelerere den grønne omstilling

Kataloget med de 9 anbefalinger vil blive lanceret inden sommer med forummet som afsender. Forummets klare forventning er, at anbefalingerne vil rykke mange danske virksomheders it-forbrug i en grønnere retning. #GreenITforward

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil videre mere om IT-Branchens grønne arbejde, kan du altid kontakte Troels Johansen, der sidder med ansvaret for IT-Branchens Policy Board for Grøn Omstilling.

Du kan også læse lidt om High-Level Forummets tidligere møder her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *