Programmeringens poesi

Fremtidige generationer af børn skal ikke bare være superbrugere, men skabere af teknologi. Hvordan bliver algoritmer og kodning sjovt for alle børn?

Mød programmør og forfatter Linda Liukas på IT-Branchens årsmøde, hvor hun taler om at udvikle børns digitale kreativitet.

Pigen Ruby, sneleoparden og pingvinerne siger dig måske ikke særligt meget. Men i over 22 lande er bøgerne blevet bestsellere, fordi de levende og pædagogisk indfører børn i kodning og digital innovation.

”Kodning er det 21. århundredes alfabet, og behovet for at lære børn at forstå det er enormt. Børn skal ikke bare lære at kode. De skal lære at nedbryde problemstillinger, se mønstre, tænke algoritmisk og løse problemer gennem kreative processer, så de bliver klar til den digitale virkelighed,” fortæller Linda Liukas.

For hende er det at skrive software en måde at udtrykke sig kreativt på, samtidig med at det også har en praktisk funktion.

Og den tilgang til teknologi er vigtig at få udbredt til alle børn.

Børn skal i hendes univers lære at bøje, samle og kombinere kode på måder, som det slet ikke var tænkt på, så der bliver skabt hele nye ting og løsninger – på samme måde som børn slet ikke kan lade være med at lege og udforske med f.eks. kridt, træstykker og Lego.

Hør også Linda Liuekas vision for, hvordan demokratiseringen af teknologien vil gøre den mere menneskelig og farverig. Det sker på IT-Branchens årsmøde d. 8. marts.