Universitetsforlig er godt nyt for it-branchen, erhvervslivet og de studerende

Et bredt flertal i Folketinget har netop indgået et forlig på universitetsområdet, hvor især muligheden for at tage job mellem sin bachelor og kandidat samt at tage en erhvervskandidat på deltid er positive.

Først og fremmest bliver retskravet udvidet til tre år, hvilket vil sige, at man ikke længere behøver at gå i gang med sin kandidat i umiddelbar forlængelse af sin afsluttede bachelor, men i stedet kan arbejde i op til tre år, inden man går i gang.

IT-Branchen har længe argumenteret for, at der bør være mere fleksibilitet i uddannelser, så de studerende får bedre mulighed for undervejs at prøve deres kræfter og viden af i virksomhederne eller som iværksætter. Så det er godt nyt for alle parter.

”Rigtigt mange unge har ofte lyst til at komme ud og få noget praktisk erfaring mellem deres bachelor og kandidat, så der er et godt og vigtigt tiltag, som både erhvervslivet og de studerende får glæde af,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Bedre mulighed for at tage sin kandidat på deltid

Med forliget bliver der også bedre mulighed for at studere sin kandidat på deltid.

Partierne er blevet enige om, at erhvervskandidatordningen skal udvides fra 20 til 50 kandidatuddannelser, hvilket betyder, at der vil være flere, der kommer til at kunne tage en it-kandidatuddannelse, mens de arbejder.

”Vi er rigtigt glade for, at det nu er langt større fleksibilitet i forhold til at kombinere erhvervsarbejde og studie. Vi er overbevist om, at det vil give en værdifuld videndeling, og at de studerende vil kunne få endnu mere ud af deres studie, når de også har den erhvervsmæssige baggrund,” udtaler Birgitte Hass.

De toårige kandidatuddannelser er stadig de mest attraktive for it-virksomhederne, hvor 62,3% af virksomhederne svarer, at de efterspørger jobkandidater med en lang videregående it-uddannelse.

Du kan læse hele aftaleteksten her.