Coding Class hitter hos virksomheder og elever i København

I onsdags var der kick off på Coding Class for dette skoleår i Københavns Kommune. Snart har mere end 30.000 danske skoleelever lært at kode selv og pitchet deres projekter til virksomheder.

”Coding Class er en stor succes hos eleverne. I år er der omkring 2500 elever, der skaber med it i samarbejde med virksomheder” sådan fortalte den stolte Børne- og Ungdomsborgmester, Jakob Næsager, i Københavns Kommune.

For at sætte årets Coding Class i gang med et brag var lærere og virksomheder samlet i Festsalen i Københavns Rådhus. Her fremhævede Jakob Næsager også, at Coding Class er et godt eksempel på, hvordan vi gør unge til mere end bare brugere af teknologi. Med Coding Class gør vi kodning til et sjovt og kreativt projekt, som samtidig giver noget af den teknologiforståelse, som er ekstremt vigtig for vores unge i dag.

Coding Class giver virksomhederne ny energi

”Det er positivt, hvordan Coding Class tager afsæt i virksomheden,” fortalte Jakob Næsager også. Men Coding Class er ikke kun en gevinst for eleverne. Også hos virksomheder er der et stort udbytte ved at have de unge involveret:

”Vi får et energiboost i virksomheden ved at have de unge på besøg til præsentationen,” fortalte Flemming Dan Møller fra Fujitsu, som er en af Coding Class-virksomhederne. Samtidig tager virksomhederne også et samfundsansvar på sig og hjælper med at klæde de unge på til at begå sig i den digitale verden.

Hvis I har lyst til få besøg af Coding Class-eleverne, har vi i Odense og København stadig brug for virksomheder, der kan give eleverne et konkret problem at løse. Kontakt Mette Lundberg nederst i artiklen, hvis I vil være med.

Prøv sidste års københavnske vinderspil

Til den landsdækkende Coding Class-finale i juni blev Marvel Charms af Paul Robin og Sebastian fra Europaskolen i København hyldet med Innovations-prisen. Favoritten hos publikum gik også til københavnerne med Sommerhusudlejnings-quiz af Viggo, Sixtus, Jakob og Zaysha fra Korsager Skolen.

Innovationsprisen

Marvel
Charms

Publikumprisen

Sommerhusudlejnings-
quiz

Læs mere om Coding Class her eller tag kontakt til Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *