Kommunal Digital Inspirationsdag: AI-løsninger der løser konkrete udfordringer i kommunerne

Kom til Kommunal Digital Inspirationsdag med fokus på AI-løsninger der løser konkrete udfordringer i kommunerne.

Indsamling af data

Dato & tidspunkt

Lokation

Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

IT-Branchen og Næstved Kommune inviterer alle kommunerne til en fælles inspirationsdag om brugen af kunstig intelligens til at løse kommunernes udfordringer. Kom og hør om konkrete AI-løsninger til konkrete udfordringer. KL vil på dagen også give en fælleskommunal status på arbejdet med AI i kommunerne.

Kommunerne står konstant overfor et krav om effektivisering og udvikling til glæde for borgerne. IT-Branchen ønsker på denne baggrund at styrke dialogen om AI-projekter – til fælles glæde og inspiration. Derfor afholder vi løbende Kommunale Digitale Inspirationsdage sammen med kommuner rundt om i Danmark.

Torsdag den 16. maj 2024 afholder vi sammen med Næstved Kommune en Kommunal Digital Inspirationsdag med det formål at demonstrere AI-teknologi, der kan frigøre hænder og sikre god service.

Bølgen af interesse for generativ AI, sprogmodeller og chatbots i kommunerne er kæmpestor. KL har den fælleskommunale finger på pulsen og her mærker man, at der er stor efterspørgsel på AI kommunerne, samt på at dele viden og udveksle erfaringer. Man gør sig derfor en masse erfaringer om muligheder og forudsætninger for at arbejde med AI, generativ AI og sprogmodeller. Der er næsten tale om et Kinderæg, når du på denne dag får en fælleskommunal status fra KL, Næstved Kommunes egne erfaringer og samtidig får 8-9 skarpe cases fra it-branchens leverandører af AI i kommunerne.

Det vil i høj grad være konkrete cases fra kommuner. Det vil være i et højt tempo og i en engagerende stemning med oplæg af 20 minutters tid, inklusive spørgsmål.

Torsdag den 16. maj 2024, kl. 08.30 – 14.00
Afholdes på Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

UDSOLGT


Program

08.30: Registrering, morgenmad & netværk
09.00: Velkomst og introduktion til dagen
v/ Anders Lillienfryd, Regionschef, IT-Branchen
09.05: Hvordan arbejder Næstved med digitalisering?
v/ Lars Borg, Teamleder IT og Digitalisering, Næstved Kommune
09.25: KL gør status på fælleskommunal AI
v/ Søren Nørgaard Madsen, Chefkonsulent, KL

Der er fuldt tryk på kunstig intelligens i kommunerne i 2024. I KL følger vi med på tætteste hold og har søsat en række initiativer for at understøtte kommunerne i deres bestræbelser på at gå fra hype til handling.
09.45: 4 konkrete måder at bruge AI til bl.a. at forbedre trivsel på arbejdspladsen
v/ Michael Birkebæk Jensen, Partner, Head of Products, KPMG

Hvordan kan man bruge AI i praksis til at skabe nye løsninger for inklusion, velvære og effektivitet på arbejdspladsen? KPMG præsenterer 4 konkrete måder at bruge AI til at understøtte miljømæssig og social bæredygtighed, og gennemgår et case studie, der viser hvordan AI processer har forbedret medarbejderoplevelsen og medarbejdertilfredsheden. Det har skabt gladere medarbejderne, som i højere grad har følt sig i stand til at fokusere på tilfredsstillende og meningsfuldt arbejde.
10.10: Bygningsvedligehold med AI
v/ Anders Holm Jørgensen, Direktør og founder, Proprty.ai

Proprty.ai revolutionerer bygningsvedligehold med AI, der sikrer smart og objektiv forvaltning af kommunernes ejendomme. Kommunerne har omfattende ejendomsporteføljer, der skal servicere mange brugere – fra beboere i lejeboliger, ansatte i kontorbygninger, til børn i daginstitutioner, skoler og brugere af idrætsfaciliteter. Som bygningerne ældes, og med begrænsninger i kommunale økonomier udføres vedligehold ofte når skader opstår. proprty.ai skaber overblik over stand, restlevetid og økonomi på bygningsmassen, bistår i prioriteringer og sikrer mest og bedst vedligehold for pengene.
10.35: Pause & netværk
10.55: Øget transparans i udbudsprocesser og AI-inteaktion med store dokumenter
v/ Valdemar Østergaard, Head of AI and Products, Capacit

Capacit vil vi dykke ned i potentialet af AI i kommunal administration og vise hvordan AI kan effektivisere arbejdsgange og øge transparensen i udbudsprocesser. Få en demonstration af hvordan AI kan interagere med store dokumenter og forenkle komplekse og tidskrævende opgaver for kommunerne for at udforske vejen til mere effektiv og offentlig service gennem AI-løsninger.
11.20: Lettere og hurtigere AI-projekter med ValueXI
v/ Vladimir Rybakov, Leder af Data Science, WaveAccess

WaveAccess vil præsentere, hvordan AI-projekter nu er blevet betydeligt lettere og hurtigere med nye værktøjer som ValueXI. Få her en indsigt i de potentielle indvirkning dette kan have på kommunale projekter og få samtidig demonstreret relevante eksempler på AI projekter.
11.45: Hvordan tilgår man AI I kommunerne? – et svært og et nemt eksempel
v/ Lars Kirdan, Nordic Director of Business Development , Public Sector, SAS Institute

Velkommen til en virkelighed med AI og store sprogmodeller. Hvordan tænker din kommune de nye muligheder ind i din kommunes fremtidige virke?
I dette indlæg fra SAS Institute kigger vi på noget svært og noget nemt. Hhv. Et wicked problem og en sagsbehandlingsfabrik. Hvordan kommer man i gang? Hvad med kompetencerne? Og sikkerheden? Og hvordan transporterer vi viden helt ud i den spidse ende, der hvor borgeren møder kommunen?
12.05: Frokost & netværk
12.45: Digital Fysioterapi og AI
v/ Matias Søndergaard, Direktør og founder, Rokoko Care

Rokoko Care præsenterer deres samarbejde med Hørsholm kommune og hvordan en digital fysioterapi-løsning gør det muligt for borgere at træne i eget hjem, under supervision fra kommunens fysioterapeuter. Det skaber et mere fleksibelt og effektivt behandlingsforløb. Se en demonstration af løsningen live, som ved hjælp af Computer Vision-teknologi gør det muligt for borgerne at få live feedback under deres træning via deres egen telefon – helt uden brug af fysiske sensorer.
13.05: Energioptimering af kommunale bygninger med kunstig intelligens
v/ Malte Frederiksen, medstifter og kommerciel direktør, Ento Labs

Ento er en software-platform, der ved hjælp af kunstig intelligens analyserer energiforbruget i erhvervsbygninger. Løsningen anvendes i dag af 25 danske kommuner, der i stedet for manuel analyse af energiforbruget får hjælp af den kunstige intelligens. AI-løsningen identificerer automatisk mulige energiforbedringer, såsom dårligt driftede tekniske installationer, potentialet for investering i solceller eller konvertering af gasvarme til varmepumper. Vi skal se på nye muligheder med AI – bl.a. at lægge en investeringsstrategi for en kommunal ejendomsportefølje, så klimamålene nås på den mest effektive måde.
13.30: Revolution af kommunernes forvaltningsprocesser – et konkret eksempel med AI og referater
v/ Tim Hansen,  Managing Partner, Droids Agency

Løsningen RoboRef fra Droids Agency – et skridt mod en smartere offentlig forvaltning med AI. Generativ AI har potentialet til at revolutionere den offentlige sektors forvaltningsprocesser. I dette oplæg vil Droids Agency fortælle om, hvordan de arbejder med AI i den offentlige forvaltning. Som case vil de vise løsningen RoboRef, som de udvikler sammen med ca. 10 offentlige myndigheder og Digital Lead. Løsningen anvender AI til at automatisere arbejdet med at skrive referater.
13.55: Opsamling
v/ Lars Borg, Teamleder IT og Digitalisering, Næstved Kommune
14.00: Kaffe, kage, netværk & tak for i dag

Hvorfor skal du deltage?

Inspirationsdagen er kun for medarbejdere i kommunerne samt de leverandører som er talere på dagen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet.

Du kommer til at høre om konkrete it-løsninger på inspirationsdagen. Her skal vi i fællesskab finde de gode løsninger, der kan gøre kommunerne i stand til at omsætte den digitale transformation til at forbedre de kommunale velfærdsydelser. Eller sagt med andre ord. Løsninger, der kan gøre alle kommuner til danmarksmester i at omsætte fremtidens digitale løsninger til værdi for borgerne.