Styrk den hybride kultur

Selvom man måske selv glæder sig til at komme tilbage og er fyldt med energi, skal man huske på, at flere medarbejdere måske skal lades op igen efter en lang tid alene.

Styrk den hybride kultur

CIO to-do:

  • Brug kulturen til at drive den digitale transformation. Som CIO kan du bruge muligheden for at sætte retningen for den hybride arbejdsplads og drive den digitale transformation, som I allerede er i gang med.
  • Gør det nemt at arbejde i en hybrid virksomhed. Coach og træn både ledere og medarbejdere i det digitale mindset, man gerne vil opnå.
  • Organiser faste sociale arrangementer. Selvom mange har deltaget i diverse online fredagsbarer, så er det bare noget andet at være fysisk til stede sammen. Sæt derfor fokus på at lave en række fysiske sociale arrangementer både på tværs i virksomheden og i egen afdeling.

En analyse fra Reimagine Work viser f.eks. at 47% af medarbejderne er nervøse og usikre på post-corona tiden, da de synes, der mangler en plan eller vision for, hvordan de nu skal komme i gang. Så ikke alle starter måske med fuld entusiasme eller energi, hvilket kan påvirke både kulturen og den digitale strategi.

Derfor er det også vigtigt, at man bruger anledningen til at genbesøge sin vision og sine mål. Og at man starter med at styrke engagementet både på tværs af virksomheden og i de enkelte teams igen. Ellers bliver folk nervøse, stressede og risikerer at brænde hurtigt ud.

Du skal drive den digitale transformation

Omkring 70% af alle virksomheder har en digital transformationsstrategi, som ofte kun er blevet styrket under COVID-19.

At levere bærbare og give remote access til systemerne er dog ikke nok til at drive en reel digital forandring af virksomheden. Til gengæld er en tilbagevenden til en (ny) hverdag et godt udgangspunkt for, at du som CIO finder nye it-løsninger og processer, der kan styrke virksomhedens digitale rejse.

Med udgangspunkt i medarbejdernes hverdag og deres digitale arbejdsplads, er der en oplagt mulighed for at skubbe til selve kulturen i virksomheden og styrke det fælles digitale mindset.

Gør det nemt at arbejde i en hybrid virksomhed

Ikke alle er lige forandringsparate, og derfor kan man blive mødt af modstand eller ligegyldighed, når nye digitale løsninger rulles ud, hvilket gør det svært også at ændre kulturen.

Man skal derfor sørge for at coache og træne både ledere og medarbejdere i det digitale mindset, man gerne vil opnå.

Som CIO kan man heldigvis komme langt ved at fokusere på mange af de mindre og direkte forandringer i hverdagen, da man her har mulighed for at ændre adfærd og dermed også på sigt mindsettet.

En metode er hacking, forstået på den måde, at man udnytter et punkt i organisationen eller i processerne, som er er åben for forandring.

Det kan f.eks. at ledelsen opfordrer alle medarbejdere til at aflyse møder, der ikke direkte bidrager til den digitale strategi. Eller hvis man gerne vil have organisationen til at eksperimentere (og acceptere at de fejler) mere med nye teknologier, så kan ledelsen selv ærligt gå ud og fortælle om, hvordan de selv har fejlet og eksperimenteret.

En anden metode er nudging, hvor man f.eks. gennem design, sikkerhedsparametre og dataanalyse kan påvirke medarbejderne til at agere på en bestemt måde. Her er det specielt vigtigt, at man gør det nemt at arbejde og fungere med de nye værktøjer, så den hybride hverdag virker lettere og mere tillokkende end den gamle virkelighed.

Organiser faste sociale arrangementer

Som CIO og leder bør du også tage initiativ til, at man har nogle faste strukturerede sociale sammenkomster, hvor alle kommer ind og møder hinanden igen. Det kan være med til at give et boost i energien og genskabe kulturen og ånden i virksomheden.

CIO’ens tjekliste til den hybride arbejdsplads

Der er tre større strategiske områder, som CIO’en både kan og bør påvirke omkring fremtidens hybride arbejdsplads.

IT-Branchens CIO Transformation Board

Med CIO Transformation Boardet samler IT-Branchen de mest visionære CIO’s fra Danmarks store og mellemstore virksomheder. CIO’s fra virksomheder hvor digitalisering udgør en strategisk del af forretningen – men hvor man også vil mere end blot at digitalisere forretningen.

Du kan læse mere om CIO Transformation Board her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *