Se alle billederne fra Folkemødet!

Endnu et år, hvor bølgerne gik højt til de mange interessante debatter, mens solen heldigvis skinnede fra en klar himmel. Se de mange billeder fra de fantastiske dage ombord på vores IT-Paratskib.

”Digital inklusion gennem AI”, ”Kan vi komme uden om teknologi, når befolkningen skrumper?”, ”Er teknologi en klimasynder eller -frelser” og ” §110100100: Når IT og lovgivning ikke taler samme sprog”.

Det var titlerne på nogle af de velbesøgte og medrivende debatter, som vi kunne præsentere på IT-Paratskibet under Folkemødet 2024.

Udover de spændende debatter, var der selvfølgelig også masser af mulighed for at netværke ved vores kaffevogn eller over en gourmet hotdog eller kvante-cocktails i solskinnet.

Du kan læse om alle debatterne og se hvem medvirkede i årets program her.

Tur-retur fra ministerposten

Skibet og kajen var fyldt til bristepunktet, da vi kom helt tæt på digitaliseringsminister Marie Bjerre til en snak om hendes tur-retur fra ministerposten. Marie Bjerre delte åbent og ærligt ud og det var svært ikke at blive berørt undervejs i samtalen. Hun fortalte åbenhjertigt om sine værdier, og hvordan det er vigtigt for hende at stå frem som et helt menneske.

Ministeren talte også om sine ambitioner for Danmarks digitalisering, som skal gøre livet bedre og nemmere. For Marie Bjerre er det er en topprioritet at sætte fokus på teknologibegejstringen. Hvis vi skal blive ved med at være et rigt samfund skal vi turde gribe teknologiens muligheder.

En anden debat som trak fyldt skib, var da Mads og Sundhedsholdet kom ombord. Stemningen var uhøjtidelig, latterfremkaldende men også alvorlig, da panelet diskuterede nogle af de relevante og svære dilemmaer, der er forbundet med brugen af AI i sundhedsvæsenet.

Dilemmaerne er mange, men der var enighed på Sundhedsholdet om, at vi selvfølgelig skal bruge AI og ny teknologi, men også at vi kun skal bruge den, hvor den gavner mere, end den skader (fx er den bedre til at “rule out” end at “rule in” ift. at opdage sygdomme).

Og så var en vigtig pointe, at ikke kun ny, men også øget anvendelse af eksisterende teknologi, kan løse mange af ressourceudfordringerne i sundhedsvæsenet.

Fredag aften sluttede vi dagen af på bedst mulig måde, da Zircus Orchestra fredag kom forbi vores og skabte en sand folkefest. Der blev både danset på skibet og kajen og de fleste blev vist blæst helt bagover.

Tusinde tak til alle jer, der kom forbi IT-Paratskibet med veloplagt diskussionslyst! Det er jer medlemmer, der gør det hele muligt og vi håber, at I også synes det var en stor succes!

En særlig tak til vores partnere

Skal du med næste år?

I IT-Branchen glæder vi os allerede til at sætte kursen mod solskinsøen i 2025. Kan du hellere ikke vente med at planlægge næste år? Så sørg allerede nu for at sikre jeres plads på båden ved at skrive til Ditte Møller Kjeldsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *