Sådan er Zendesk og Custimy kommet i front med diversitet

Vi vil alle gerne være del af en inkluderende arbejdsplads med plads til forskellighed. Både fordi det skaber arbejdsglæde, men også fordi, det gavner både indtjening og innovation. Men hvordan får vi helt konkret handlet på og skabt den mangfoldighed, vi snakker så meget om?

De fleste har hørt tallene om, at diversitet er en god forretning. For virksomheder med større diversitet har 35 % større sandsynlighed for at have en bedre bundlinje. Og diverse teams har hele 60% bedre forretningsresultater end gennemsnittet.

Men alligevel er der en tendens til, at virksomheder taler mere om diversitet end de handler og tager action. Det er lidt af et paradoks, når vi samtidig kæmper med mangel på arbejdskraft bredt set, men særligt i it- og techsektoren. For der er ingen tvivl om, at netop diversitet og inklusion er en stor del af løsningen på at få flere talenter i spil.

Charlotte Møller-Andersen, VP i Zendesk & Martin Navne, CEO i Custimy delte på konferencen LEDELSE I FORANDRING deres dedikerede indsatser med at skabe mere inkluderende arbejdspladser og de erfaringer, de har fået på vejen.

6 råd til mere mangfoldighed

Både Charlotte Møller-Andersen og Martin Navne er optagede af at få skabt mere diversitet – både til gavn for deres virksomheder, men også i høj grad til fordel for samfundet og de digitale løsninger, som vi alle skal nyde godt af. Her får du nogle af deres erfaringer med at komme godt i gang:

Charlotte Møller Andersen er Vice President for Nordics & Benelux i Zendesk og har en lang ledelseskarriere bag sig. Zendesk er én af de få danskstartede virksomheder, som er vokset til unicorn-størrelse, som i dag opererer over hele verden med næsten 6.000 ansatte på verdensplan.

Martin Navne er co-founder og CEO i startuppen Custimy, som blev stiftet i 2020. Custimy har netop rejst finansiering til international vækst – og skal i nær fremtidig fordoble sine 50 ansatte.

Flere idéer og gode råd til at komme i gang med diversitet?

Vil du gerne have flere idéer til at begynde eller styrke arbejdet med diversitet, så læs de samlede anbefalinger fra IT-Branchens medlemsvirksomheder i vores håndbog Sådan arbejder du med diversitet og inklusion i din virksomhed

Du kan også tage fat i Charlotte Holm Billund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *