Rigtige gode takter i tech-ambassadørens strategi

Strategien, som Danmarks tech-ambassadør netop har præsenteret, rummer fine ambitioner og sætter fingeren på vigtige prioriterer for Danmark og dansk erhvervsliv. Dansk Erhverv og IT-Branchen håber, at dansk tech-diplomati også kan blive en vigtig spydspids for at fremme danske digitale erhvervsinteresser.

Rigtige gode takter i tech-ambassadørens strategi

Høje ambitioner og prioritering af at være helt fremme på den digitale politikudvikling, internationale digitale dagsordner og teknologiske samarbejder præger den strategi, som Danmarks tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen netop har præsenteret.

Samtidig skal Danmark bruge sine internationale netværk til at fortælle historien om Danmark som digitalt foregangsland og styrke teknologisamarbejdet med andre lande.

Dansk Erhverv og IT-Branchen glæder sig over strategien.

”Det er en ambitiøs plan for et lille land som Danmark. Men vi har også som land en helt unik global position på området, som vi skal udnytte på flere fronter,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Her henviser hun ikke bare til, at Danmark var det første land i verden til at få en Tech-ambassadør, men også til at Danmark gang på gang bliver udnævnt som verdensmester indenfor en lang række digitale discipliner.

Regulering bør diskuteres på tværs af lande

En af de store ambitioner for Tech-ambassadøren er, at vi i Danmark skal have noget at sige om, hvordan de store tech-giganter skal reguleres mht., hvad der vises, postes og fjernes på deres platforme.

Det er et stærkt og godt signal, at strategien lægger op til et styrket europæisk og internationalt samarbejde på dette område.

”At tro, at Danmark kan stå alene her, er ikke vejen frem. Dertil er Danmark ganske enkelt for lille en spiller. Samtidig skal vi ikke bare regulere mest muligt. Derfor er det opmuntrende, at Danmarks ambassadør fremhæver vores tradition for ”light but right”-regulering,” udtaler Anders Thomsen, Markedsdirektør for Rådgivning & Videnservice i Dansk Erhverv.

Fokus på danske erhvervsmuligheder

Det er især positivt, at der i strategien er fokus på, at man udover at markedsføre Danmarks demokratiske fundament, vores menneskefokus og (data)etik, og har blik for vores globale førerposition og evne til at eksportere tech-løsninger.

”Det er vigtigt, at vi har en ambassadør, der brænder for teknologien, som den positive forandringskraft den kan og skal være. Derfor er det også godt at høre, at ambassadøren aktivt vil bære danske it-løsninger og cases ud i verden, så vi kan få styrket eksporten på området” siger Natasha Friis Saxberg.

Dansk Erhverv og IT-Branchen også glade for, at Tech-ambassadøren vil etablere et digitalt vismandsråd, der skal rådgive ambassadøren omkring området.

”Man skal naturligvis lytte til de bekymringer, der er omkring den teknologiske udvikling. Men it er langt mere end blot tech-giganterne og sociale medier. Derfor er det også vigtigt, at man sammen med brancheorganisationer og erhvervslivet kigger på de muligheder, som teknologien giver – både i Danmark og i forhold til eksporten,” fortæller Anders Thomsen.

Du kan læse den nye strategi for Danmarks teknologiske diplomati her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *