Nytårskur 2024: IT-Branchen sætter nye mål for året

Se billederne eller genoplev dagen fra en fyldt børssal til branchens festligste nytårskur.

Med fuldt hus dannede Børssalen endnu engang en perfekt kulisse for de festlige begivenheder, da IT-Branchen havde inviteret til den traditionsrige nytårskur.

Og med over 200 deltagende minder det os igen om, at netværket og kollegerne i den grad prioriteres højt hos medlemmerne.

Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen, åbnede nytårskuren med at byde velkommen og takke for året der gik. Her fremhævede og reflekterede hun over det forgangne års succeser og udfordringer, vi som branche har stået over for.

For det har nemlig været et begivenhedsrigt år, hvor IT-Branchens hårde arbejde med at skabe de bedste rammevilkår for danske it-virksomheder har haft indflydelse på en lang række af vores mærkesager.

Bl.a. står cybersikkerheden nu styrket i forbindelse med det seneste forsvarsforlig, ligesom vores lange, seje træk med bl.a. Coding Class som fyrskib har sikret, at vi endelig har fået teknologiforståelse som valgfag i skolerne.

Derudover havde IT-Branchens mentorordning igen kunne slå rekord for antallet af deltagere, hvor endnu flere unge kvindelige talenter er blevet koblet sammen med en af vores dygtige og dedikerede mentorer.

Og så har IT-Branchen haft succes med at skalere velafprøvede løsninger i det offentlige. Noget der potentielt kan frigive op til 10.000 fuldtidsstillinger, blot ved at udbrede allerede eksisterende løsninger.

Det vidner i den grad om, at det store arbejde, der bliver lagt i vores 12 policy boards har en effekt, der kan både ses og mærkes.

I 2024 skal vi rykke endnu tættere sammen

For det kommende år pegede Natasha Friis Saxberg på de utallige potentialer, digitaliseringen rummer – og ikke mindst AI.

Men at vi også står i en brydningstid og et paradoks som forening.

For på den ene side har vi en masse moden og velafprøvet teknologi, som allerede nu kan løse mange af vores store udfordringer. Men på samme tid befinder vi os i midten af en eksplosion i udviklingen af AI, som vil forandre alting for altid.

“Indenfor få år vil dem der arbejder på spydspidsen af AI-udvikling træne på LLM’er, der er 1000 gange større end det, vi kender i dag. Samtidig får vi landvindinger indenfor kvanteteknologi, der giver os en regnekraft, som får High Performance Computere til at ligne kuglerammer,” fortæller hun.

“Det er den eksponentielle udvikling der gør, at vi går fra Artificial General Intelligens, hvor vi begejstres over hvad AI kan præsentere, til Artificial Capable Intelligence, der vil overraske os med det, AI selv kan præstere – ikke mindst koblet med andre eksponentielle teknologier.”

Og netop i det samspil spiller vores rolle som brancheforening og fællesskab en afgørende rolle. Et ansvar vi skal fortsætte med at bære i årene frem.

“Vi må i arbejdet heller ikke glemme, at fremtiden også peger på en tid, hvor teknologi og samfundsmæssige værdier skal fortsætte med at gå hånd i hånd,” tilføjer hun.

“Vi skal være de fyrtårne, der implementerer det enorme potentiale, samtidig med at vi sikrer, at vi ikke sætter vores sikkerhed, demokratiske sammenhængskraft og fælles velfærd over styr.”

Tak til alle deltagende for en fantastisk nytårskur – og tak til alle jer, der vedholdent engagerer sig i at skabe en bedre fremtid for både vores branche og samfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *