IT-Branchens mentorordning slår igen rekord 

IT-Branchen har endnu en gang haft overvældende søgning til sin succesfulde mentorordning for kvindelige talenter i it.

Branchens mentorordning slår igen rekord

Hele 74 nye match er det blevet til i den nye runde for 2024, som igen er ny rekord. Et vigtigt skridt for at fastholde og tiltrække mere diversitet og mangfoldighed til branchen.

Efter flere år med stigende tilslutning til mentorordningen for kvindelige talenter i it er 2024 ingen undtagelse. I den netop afsluttede matchning af mentorer og mentees for runden i 2024 kom tallet helt op på 74 mentor-mentee-par.

”Det er intet mindre end fantastisk, at vi har samlet over 70 erfarne kvindelige ledere som mentorer. For med den store volumen, som mentorordningen nu har, skaber vi for alvor forskel for diversiteten i branchen. Og det er der brug for,” udtaler Charlotte Holm Billund, chefkonsulent i IT-Branchen og ansvarlig for mentorordningen.

En mentorordning med fart på

Der har været en eksplosiv udvikling i kendskabet og opbakningen til mentorordningen gennem dets levetid. Både når det kommer til antallet af mentorer og mentees.

Mentorordningen kører lige nu på sin ottende runde og har hvert år formået at sætte nye rekorder for antal matchede mentorpar. I runden for 2023, som går på hæld, blev der matchet 67 mentor-mentee-par.   

Vi skal handle på diversiteten

”Selvom vi taler meget om diversitet og dét at skabe mere mangfoldighed inden for it, så rykker vi os ikke meget, når vi ser på tallene. Kønsbalancen i it står foruroligende stille, og mindre end hver fjerde it-specialist er kvinde. Sådan er det i dag – og sådan har det også set ud de sidste 10 år,” siger Charlotte Holm Billund og fortsætter:

”Vi har med andre ord brug for mere handling. At vi hver og én er med til at skabe den forandring i branchen, som vi har brug for. Og det er dét, som gør mentorordningen helt fantastisk og værdifuld. For diversitet er ikke nice-to i en branche med mangel på arbejdskraft og nye talenter.”

Værdien i mentorordningen ligger ikke kun i at stille stærke rollemodeller til rådighed, der kan dele deres dybe branchekendskab og perspektiver med deres mentees. Også dét at skabe nyt netværk og udvide ens talentpipeline er noget som både mentorer og mentees værdsætter meget.

Om Mentorordningen

Gennem inspirerende rollemodeller, faglig udvikling, work/life balance og netværksmuligheder er mentorordningen en værdifuld ressource for kvinder, der søger udvikling og succes i it-branchen.

Den er med til at sætte spot på de kvindelige talenters uundværlige plads i fremtidens it-landskab, og at deres stemmer og indsigter er afgørende for at forme den teknologiske fremtid.

Målet med IT-Branchens mentorordningen er at fremme diversiteten i branchen og motivere flere kvindelige talenter til at udvikle og fastholde en karriere inden for it ved at koble erfarne kvindelige ledere med fremtidens talenter. 

Du kan møde nogle af mentorerne i portrætserien her. Mentorordningen kører ét år ad gangen.

Vil du høre mere om mentorordningen og IT-Branchens arbejde med diversitet er du meget velkommen til at kontakte Charlotte Holm Billund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *