Hurra! 6 mia. kr. til danske vækstvirksomheder

Danskernes fælles pensionsselskab, ATP, er nu klar til at investere op mod seks mia. kr. i danske succesfulde vækstmuligheder. Et godt initiativ som IT-Branchen har efterspurgt i længere tid.

6 mia. kr. til danske vækstvirksomheder

Ambitionen med ATP’s nye initiativ, Langsigtet Dansk Kapital, er ikke bare at investere danskernes pensionspenge, så der kommer et højt afkast, men også at tage et medansvar for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

”Det har en kæmpe betydning for hele det danske vækstlag, når Danmarks største pengetank vil investere 6 mia. kr. i danske vækstvirksomheder. Det kan være med til at skabe fremtidens store danske virksomheder, så det er en vigtig udmelding, vi har efterspurgt i et langt stykke tid,” udtaler Michael Moesgaard Andersen, serieiværksætter og formand IT-Branchens kapitaludvalg.

Som udgangspunkt vil ATP’s fokus være på virksomheder inden for specifikke brancher som it, medtech, pharma og grøn energi. ATP vil fokusere på profitable virksomheder med en omsætning på minimum 250 millioner kr., og hvor de kan opnå ejerandele på mellem 20 og 49%.

ATP kan få flere danske succeser til at blive i Danmark

Netop Danmarks evne til at beholde succesfulde danske start-ups, har længe været en mærkesag for IT-Branchen. Og med god grund.

”Hvis man ser på de 10 største danske start-ups, så har de i dag en værdi på næsten 500 mia. kr. og har skabt over 18.000 arbejdspladser. Men kun 41 mia. kr. af disse og ganske få arbejdspladser er blevet i Danmark. Ganske enkelt fordi de ikke kunne finde dansk kapital, da de havde behov for det,” siger Michael Moesgaard Andersen.

Derfor har IT-Branchen også over længere tid argumenteret for, at danskernes pensionsmidler skulle i spil i forhold til dygtige danske iværksættere.

Det kan være starten på en ny kultur

Næsten 2 ud 3 danskere ønsker faktisk, at deres pensionspenge i højere grad bruges til at investere i små og mellemstore vækstvirksomheder i Danmark.

Initiativet kan derfor være et vigtigt skridt på vejen til at skabe en ny folkelig dansk investeringskultur, hvor flere danskere investerer i danske vækstvirksomheder.

”At det netop er ATP, og dermed vores fælles pensionsmidler, der skal være med til at styrke danske vækstsucceser, kan være med til løfte den enkelte danskeres interesse i disse virksomheder. Det kan både give et ekstra skub til vækstvirksomhederne, men også være med til at skabe en stærkere investeringskultur i Danmark. Så det er et rigtigt positivt udspil,” fortæller Michael Moesgaard Andersen.

Hvis du vil vide mere

Interesserer du dig for iværksætteri, kapital og vækst, så kan du læse lidt mere om, hvad IT-Branchens kapitaludvalg laver. Du er også altid velkommen til at tage fat i Mette Lundberg, hvis du har spørgsmål til området.

Computerworld har for øvrigt skrevet lidt om initiativet her: ”ATP vil skyde milliarder af kroner i danske vækstvirksomheder – særligt fokus på it-området” (kan kræve login). Computerworld har også lavet en opgørelse over de 50 mest værdifulde danske it-virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *