Fastsæt rammerne for remote work

Først og fremmest handler det om at beslutte, hvor ofte man forventer, at folk er fysisk på arbejdet, og hvor fleksibel man er i forbindelse med remote work.

Fastsæt rammerne for remote work

CIO to-do:

  • Træf en beslutning om flextid og fixtid. Hvilken model, I vælger, er mindre vigtig. Det vigtige er, at organisationen har en ramme at arbejde ud fra.
  • Alle ved, hvornår de SKAL møde ind, og hvornår de KAN arbejde hjemme. Afklar hvor fleksible rammerne skal være med HR og kommuniker disse klart til mellemlederne

Om det optimale setup er 1-2 dage remote, og hvor medarbejderne selv koordinerer, hvilke dage de er hvor, om man kører med faste remote arbejdsdage eller aftaler dage og møder, hvor alle skal være til stede fysisk, vil variere fra virksomhed til virksomhed.

Det vigtigste er, at man som CIO og sammen med resten af topledelsen træffer en hurtig beslutning, så alle har en ramme for deres fremtidige arbejdsdag, når de møder ind efter sommerferien.

Uanset hvilken beslutning man tager, vil der sandsynligvis være medarbejdere, der ikke kan eller har lyst til at følge de fastsatte rammer. Derfor er det vigtigt, at både HR og mellemlederne får klar besked om, hvor man kan være fleksibel og lydhør i forhold til personlige behov og ønsker, og hvor tingene ikke kan bøjes.

CIO’ens tjekliste til den hybride arbejdsplads

Der er tre større strategiske områder, som CIO’en både kan og bør påvirke omkring fremtidens hybride arbejdsplads.

IT-Branchens CIO Transformation Board

Med CIO Transformation Boardet samler IT-Branchen de mest visionære CIO’s fra Danmarks store og mellemstore virksomheder. CIO’s fra virksomheder hvor digitalisering udgør en strategisk del af forretningen – men hvor man også vil mere end blot at digitalisere forretningen.

Du kan læse mere om CIO Transformation Board her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *