Et klik kan ændre alt

Ny kampagne fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, politiet, Finans Danmark og Danske Regioner skal gøre danskerne mere opmærksomme på it-sikkerhed, så de kan undgå digitale fælder, svindel og cyberangreb.

Et klik kan ændre alt

Vi klikker hurtigt rundt, bliver fanget af gode tilbud og interessante overskrifter via mail, sms og online annoncer. Vores egen adfærd kan dermed være medvirkende til, at vi falder i de digitale fælder og bliver ofre for svindel.

Men hvis vi lige trækker vejret først – så kan vi i de fleste tilfælde godt spotte de digitale fælder. På den måde skal kampagnen rykke vores digitale adfærd fra ubevidst til bevidst.

På hjemmesiden er der en række artikler og små film med Nikolaj Sonne, der fortæller, hvordan it-kriminelle snyder dig ved netop at udnytte ens svagheder.

Du kan også tage ”Kan du spotte svindel?”-testen eller se, hvordan din families digitale sikkerhed er.

IT-Branchen støtter naturligvis kampagnen ”Et klik kan ændre alt”, da den både kan bruges privat og i virksomhederne som en anledning til at tale om ens digitale adfærd.

Hvis du vil vide mere

Har du spørgsmål eller input til, hvordan vi arbejder på at skabe en bedre og mere sikkert samfund, kan du kontakte Martin Jensen Buch, som bestyrer vores it-sikkerhedsudvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *