Få hjælp til at skaffe kapital

Mangler du midler til at investere, eller går du med tanker om opkøb, så er der hjælp at hente.

Hver fjerde it-virksomhed har forsøgt at rejse kapital enten gennem banker, offentlige ordninger eller professionelle investorer indenfor de seneste tre år. Men alt for ofte uden succes.

”Som virksomhed oplever man ofte, at finansiering skal komme fra banksektoren. Desværre har bankerne siden finanskrisen været tilbageholdne mht. udlån, og derfor er det ofte nødvendigt, at virksomhederne kigger på de alternative muligheder, som der faktisk er ganske mange af,” siger Carsten Færge, partner i Kapitalbørsen.

Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal gå hen, hvad man skal have forberedt og hvilken finansieringsstrategi, man skal vælge.

Nyt samarbejde om finansieringshjælp

IT-Branchen har derfor indgået i et samarbejde med Kapitalbørsen, der hjælper virksomheder med at skaffe kapital, og som siden 2010 har formidlet over kr. 476 mio. kr. i ny kapital og finansiering.

”Vi er gode til to ting. For det første har vi et solidt netværk, der kan hjælpe med finansieringen. Derudover er vi gode til at få klarlagt, hvad det er der skal til, for at få virksomheden og deres case forberedt og præsenteret ordentligt overfor en potentiel finansieringskilde,” udtaler Carsten Færge.

Så sent som i sommer indgik Kapitalbørsen et samarbejde med New York Private Equity Network (NYPEN), der er et netværk for over 800 investorer på den amerikanske østkyst, hvor danske virksomheder nu også kan få hjælp til at søge midler.

Som medlem af IT-Branchen kan du få rådgivning og løsning af kapital- og finansieringsudfordringer med udgangspunkt i følgende medlemstilbud:

  • Gratis indledende screeningsmøde på et af Kapitalbørsens kontorer
  • Udarbejdelse af køreplan til kapitalfremskaffelse 50 % rabat (normalpris kr. 6.500)