Ny formand for udvalget for offentlig digitalisering

Simon Svarrer, der til dagligt er CEO for Schultz, er med sin mere end 20 års erfaring indenfor IT til den offentlige sektor netop blevet valgt som ny formand for IT-Branchens udvalg for offentlig digitalisering.

Og Simons mål er klart. ”Vi skal kæmpe for, at den offentlige digitalisering skal være medskaber af øget velfærd og en mere effektiv offentlig sektor”.

Simon Svarrer har været en del af IT-Branchens udvalg for offentlig digitalisering i flere år, men vil nu påtage sig et større ansvar for udvalget som formand. Han vil tage over for tidligere formand, Lars Andersen, der til dagligt arbejder som VP hos NNIT og har været formand for udvalget de seneste 3 år.

Simons ambitioner med udvalget

Simons primære opgave som formand for udvalget for offentlig digitalisering vil være at sikre fremdrift i udvalgets arbejde og, i samarbejde med sekretariatet, eksekvere og definere udvalgets mærkesager.

”Jeg er rigtig glad for valget, og vil med mit formandskab for udvalget først og fremmest fokusere på at skabe resultater. Det gælder både for den offentlige sektor som for branchen i sin helhed. Jeg håber, I vil opleve et formandskab, der er tydeligt i forhold til retning, plan og opfølgning, og som gør sig fortjent til branchens samlede opbakning,” udtaler Simon Svarrer.

Udvalget for offentlig digitalisering vil i 2019, med Simon ved roret, primært fokusere på at komme i mål med tre konkrete initiativer:

  1. Indspil til regeringens kommende strategi for data i den offentlige sektor. Fokus vil være på at fjerne juridiske, etiske og tekniske usikkerhedsmomenter og pege på, hvordan vi kommer i gang med konkrete løsninger.
  2. Udspil med få konkrete forslag til hvordan samarbejdet om digitaliseringsprojekter kan forbedres gennem bedre aftaler og kontrakter.
  3. En række inspirationsmøder for en mindre kreds af offentlige indkøbere med fokus på at præsentere gode cases, der forklarer, hvordan digitale løsninger kan skabe værdi i den offentlige sektor.

Udvalgets arbejdsområder

Udvalget for offentlig digitalisering arbejder på, at Danmark skal have en stærk position inden for offentlig digitalisering samt at sætte fokus på, hvordan digitalisering kan skabe en effektiviserings- og produktivitetsstigning på både kort og lang sigt. For at sætte gang i denne proces arbejder udvalget på at skabe mere forretning samt at få skabt et løft i videndeling i branchen generelt.

For at sætte fokus på den offentlige digitalisering, og mulighederne heraf, arbejder udvalget også på at præge den offentlige debat og centrale offentlige aktørers indblik i og beslutninger vedrørende netop digitaliseringen af den offentlige sektor.

Vil du være med?

Er du interesseret i at høre mere om arbejdet, som det offentlige udvalg foretager sig, eller ønsker du aktivt at deltage i udvalgets arbejde, så ret henvendelse til IT-Branchens chefkonsulent, Martin Jensen Buch.