Det tænker andre danske CEO’s om fremtiden

Faldende vækst, øget inflation og udfordringer med ens eksisterende forretningsmodel. Det er nogle af de ting, det betyder mest hos erhvervsledere lige nu.

Det tænker andre danske CEO’s om fremtiden

PwC har netop offentliggjort deres årlige CEO Survey 2023, hvor de har spurgt 4.410 CEOs fra 105 lande en lang række spørgsmål. Og en ting står klart: De danske direktører ser ikke positivt på den nære fremtid.

Hvor blot 10% af de danske direktører troede på faldende vækst i 2022, tror hele 91% nu på, at væksten i Danmark vil være faldende de næste 12 måneder. Samtidig er andelen, der tror på positiv vækst faldet fra 76% til blot 5% på bare et år.

”Det er ikke kun i forhold til den danske økonomi, at de danske topchefer forventer negativ vækst. Også i forhold til deres egen forretning forventer langt færre, at væksten kan fortsætte. Derfor kan vi som branche sandsynligvis også se frem til en opbremsning i efterspørgslen på digitale løsninger,” siger Tina Honoré Kongsø, cheføkonom i IT-Branchen.

Hvor 58% af de danske CEO’s for bare et år siden troede på vækst i det kommende år i deres egen virksomhed, er tallet nu dalet til blot 38%.

Samtidig mener hver fjerde (26%) af de danske topledere (mod 39 % globalt), at deres virksomhed har en økonomisk levedygtighed på højst 10 år, hvis de ikke justerer deres strategi.

Nyt fokus kan være en forretningsmulighed

Fordi direktørerne i dansk erhvervsliv ikke længere ser så lyst på fremtiden, har det også betydning for, hvad deres markeds- og it-fokus vil være i 2023.

”Når virksomheder forudsiger nedgangstider, er det ikke unormalt, at man som leverandør bliver mødt med sværere salg, nedskalering af projekter eller ønsker om at genforhandle kontrakter fra ens kunder. Men der kan heldigvis også opstå en række nye markedsmuligheder, hvis man læser og reagerer rigtigt på kundernes ændrede fokus,” udtaler Tina Honoré Kongsø.

Det er især investeringer i cybersikkerhed og databeskyttelse, der står højt på de danske CEO’s dagsorden. Men også behovet for at kigge deres leverandører igennem og justerer deres markedsstrategi har stor betydning for dem.

Du kan påvirke jeres fremtid

Som medlem af IT-Branchen har du heldigvis god mulighed for at påvirke fremtiden og dermed væksten for din virksomhed.

D. 23. marts afholder IT-Branchen sit politiske årsmøde, hvor både den nye digitaliseringsminister og en række politikere kommer forbi.

Her har du mulighed for at gå direkte i dialog med dem om Danmarks udfordringer og komme med ideer og løsninger til, hvordan vi skaber en fælles fremtid.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt årsmødet, kan du gøre det her.

I har også mulighed for at komme tættere på mange af de offentlige udbud, der ligger lige om hjørnet, og dermed komme ind på nye markeder og kontrakter, der kan bidrage til jeres fremtidige omsætning.

udbudsoverblikket d. 7. feb. kan du få et overblik over, hvilke store udbud der er på vej, og som måske er værd at byde på. Og den 20. april kan du på vores webinar få gode fif og ideer til, hvordan du vinder et offentligt udbud.

I løbet af foråret vil vi fra IT-Branchen løbende tilbyde events og arrangementer, hvor man kan blive inspireret til, hvordan man som leder og virksomhed kan navigere i en foranderlig virkelighed og måske komme styrket ud af en evt. kommende krise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *