Cybersikkerhedsrådet drøfter bidrag til national strategi

Cybersikkerhedsrådet har netop afholdt sit fjerde møde, hvor man havde fokus på det strategiske arbejde med cyber- og informationssikkerhed i en national ramme.

Rådet diskuterede bl.a. det strategiske arbejde med cyber- og informationssikkerhed på nationalt plan, som Cybersikkerhedsrådet skal bidrage til at kvalificere og komme med input til.

“Arbejdet med en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed er netop startet op, og det er en fantastisk mulighed for at drøfte de overordnede ambitioner og planer for den danske indsats. Vi skal som branche skubbe på for en strategi, der løfter vores indsats markant,” udtaler Bjarke Alling, der både er en del af formandskabet for Cybersikkerhedsrådet og samtidig formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg samt koncerndirektør i Liga ApS.

Der blev også talt om minimumskrav til it-sikkerhed i forhold til statslige myndigheder, awareness- og kampagneindsatser samt mere støtte til at styrke cybersikkerheden i små og mellemstore virksomheder.

Næste planlagte aktivitet fra Cybersikkerhedsrådet er et webinar 2. oktober i forbindelse med den nationale cybersikkerhedsmåned. Arrangementet vil have fokus på konkrete værktøjer til at styrke cybersikkerheden både på arbejdspladser og i hjemmet.

Om Cybersikkerhedsrådet

Cybersikkerhedsrådet rådgiver regeringen om, hvordan den digitale sikkerhed styrkes og sikre videndeling mellem myndigheder, erhvervsliv og forskningsverdenen, og rådet skal desuden undersøge behovet for og foreslå udvikling af relevante cybersikkerhedskompetencer, blandt borgere og medarbejder.

Læs mere om Cybersikkerhedsrådet her.

Hvis du vil vide mere

Har du spørgsmål eller input til, hvordan vi arbejder på at skabe en bedre og mere sikkert samfund, kan du kontakte Martin Jensen Buch, som bestyrer vores it-sikkerhedsudvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *