Ny person i spidsen for IT-Branchens grønne board

Bæredygtighedschef i Atea, Andreas Schjølin, er ny forperson for IT-Branchens Policy Board for Grøn Omstilling. Det står klart efter mødet i boardet i sidste uge, hvor boardets nye indsatsområder også var til drøftelse.

På sidste møde i IT-Branchens Policy Board for Grøn Omstilling den 27. september var der enstemmig opbakning til bæredygtighedschef i Atea, Andreas Schjølin, som ny forperson for boardet. Siden har IT-Branchens hovedbestyrelse endeligt godkendt udnævnelsen.

Andreas Schjølin overtager posten fra Ditte Haugaard Clausen (tidl. bæredygtighedschef i KMD), der gik af som forperson for boardet i forbindelse med et jobskifte i august.

Klar til at trække i arbejdstøjet for den digitale, grønne omstilling

Andreas Schjølin har været menigt medlem af boardet i et par år, og ser nu frem til at få en endnu større rolle i at accelerere den grønne omstilling på vegne af IT-Branchens medlemmer. Om det nye tillidshverv, fortæller han:

Jeg brænder helt vildt for bæredygtighedsdagsordenen, og derfor er jeg også glad for, at jeg med min nye rolle som forperson får yderligere mulighed for at bidrage til den grønne omstilling.

Netop det at Andreas Schjølin har stor erfaring med den grønne agenda og arbejdet i boardet gør, at han også ved, hvor der skal tages fat i det kommende år.

”Jeg bliver forperson for et board, der er drevet af passion og engagerede medlemmer, så jeg er sikker på, at vi nok skal få skubbet på den grønne udvikling. Vi skal arbejde for at bringe digitalisering og teknologi mere i spil som drivkraft for den grønne omstilling, og så skal vi omvendt også stille skarpt på, hvordan vi kan nedbringe klimaaftrykket fra vores allesammens stigende digitale adfærd. Og så vil vi gerne hjælpe flere virksomheder i IT-Branchens brede medlemskreds med på den grønne rejse,” udtaler Andreas Schjølin.

Løvfaldssommer og bobler på tagterrassen

Efter valget af Andreas Schjølin som ny forperson benyttede boardet lejligheden til at diskutere de centrale indsatsområder i boardets handlingsplan frem mod sommer 2024. 

Sidste punkt på dagsordenen var et eksternt indlæg af Asger Højen Danielsen, Director of Digital & Technology i Rambøll Management Consulting, der præsenterede et nyt casekatalog og faciliterede en drøftelse af forudsætningerne for udbredelse af klimateknologier i kommunerne. 

Boardet sluttede af på tagterrassen af Dansk Arkitektur Center i det gode løvfaldssommervejr, hvor der blev netværket, og hvor valget af den nye forperson blev fejret med et glas bobler.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om policy board for grøn omstillings arbejde på hjemmesiden. Derudover kan du altid tage fat i Troels Johansen, chefkonsulent for grøn omstilling i IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *