Drop “Tusind tak” mailen og spar 16.000 ton CO2 om året

Både din egen og virksomhedens elektronik- og dataforbrug har stor betydning for miljøet. IT-Branchen opfordrer derfor til, at man deltager i World Cleanup Day.

Drop “Tusind tak” mailen og spar 16.000 ton CO2 om året

De færreste tænker nok over, at deres dataforbrug har stor betydning for CO2-udledningen. Men faktisk er it-branchen allerede i dag ansvarlig for 3,5% af den samlede globale udledning, hvilket er ca. det samme som flyindustriens udledning.

Det giver derfor god mening, at opfordre IT-Branchens medlemmer til at deltage i World Cleanup Day 19. september, hvor virksomheder fra hele verden gør en ekstra indsats for at komme de overflødige data til livs.

”Både som virksomheder og som privatpersoner kan vi gøre meget for at mindske CO2-udledningen, og derfor håber vi, at mange af vores medlemsvirksomheder vil deltage i World Cleanup Day,” siger chefkonsulent i IT-Branchen, Martin Jensen Buch

Her kan du tilmelde dig eller din virksomhed til World Cleanup Day.

Din indbakke og gamle filer koster

Hver gang vi sender mails og filer eller gemmer data, er der servere, pc’ere og mobiler, der bruger strøm på at håndtere disse ting. Enkeltvist ikke det store, men fordi den samlede mængde er så massiv, giver de mange overførsler og små filer et kæmpe negativt CO2-aftryk.

OVO Energy har f.eks. beregnet, at hvis alle englændere sendte én mindre ”Thank you” e-mail om dagen, så vil man spare 16.433 tons CO2-udledning om året.

Har man e-mails liggende, der fylder 1GB, svarer det til 32,1 kWh – det samme som at have ovnen tændt uafbrudt i 10 timer.

”Det er ofte i de små dagligdags ting og vaner, hvor der ligger et stort potentiale for at gøre tingene mere miljøvenligt. Så beslutter man sig for, at alle medarbejdere bruger nogle timer på at rydde op, så kan man faktisk gøre en stor forskel,” udtaler en Martin Jensen Buch

Hvem er it-branchens bedste datacleaner?

IT-Branchen opfordrer alle it-virksomheder til at deltage i World Cleanup Day, hvor man kan indberette, hvor mange MB eller TB der er lykkedes virksomheden at slette. Hjemmesiden indeholder en god vejledning til, hvordan man kommer i gang.

”Det er en god anledning for virksomheden til at lave et lille event omkring dette i løbet af uge 38, hvor man får medarbejderne til at rydde op på deres pc, mobil og i indbakken,” siger Martin Jensen Buch

Man er også velkommen til at skrive til Martin Jensen Buch og fortælle, hvor meget virksomheden har sparet, og hvad man ellers har gjort for at støtte op (inkl. billeder) om World Cleanup Day-event.

IT-Branchen laver gerne en efterfølgende samlet artikel om, hvordan vores medlemmer har deltaget i dagen – og måske kåre it-branchens bedste datacleaner.

Tilmeld dig World Cleanup Day 19. sep som virksomhed eller individ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *