Digitalisering skal bidrage til klimakampen

Med den omfattende digitalisering af vores samfund følger et større energiforbrug og derved også en stigende belastning af klimaet. I en spritny rapport fremlægger SIRI-Kommissionen 4.0 deres anbefalinger til, hvordan vi kommer denne udfordring til livs.

Aktiviteter på internettet står i dag for hele 9% af verdens samlede elforbrug og især forbruget indenfor it- og kommunikationssektoren vokser hurtigt som et resultat af vores stærkt stigende dataforbrug.

Her ser vi bl.a. i Danmark en årlig stigning på den mobile datatrafik på hele 40%.

Med rapporten ”Digitalisering af klimakampen” stiller SIRI-Kommissionen 4.0 nu skarpt på denne store klima-udfordring.

Heri præsenterer de en række anbefalinger til, hvordan vi som samfund kan sikre, at digitaliseringen bidrager til klimakampen og ikke til øgede klimaforandringer.

Skal dette lykkes, må vi løfte i samlet flok og derfor lægger anbefalingerne op til, at der skal ydes en indsats af både virksomheder, myndigheder, forskere og borgere.

Du kan på infografikken herunder blive klogere på kommissionens fire overordnede anbefalinger:

  • Borgerne skal gives den rigtige rolle
  • Virksomhedernes skal spille en rolle
  • De nødvendige rammer skal sikres
  • Klimavenlig it kan godt lade sig gøre

Her kan du læse hele rapporten, mens den medfølgende pressemeddelelse findes her. Du kan også læse Politikens artikel om rapporten.

Deltag i events

I forbindelse med rapporten inviterer CPH:DOX og IDA til den virtuelle debat ‘Klimakampen og dine digitale fodaftryk’ onsdag den 28. april kl. 17:00.

Her vil SIRI-Kommissionens medlemmer Tommy Ahlers, tidl. Uddannelses- og forskningsminister (V), Natasha Friis Saxberg, direktør i IT-Branchen, Thomas Damkjær Petersen, formand i IDA samt Phie Ambo, instruktør af ’70/30′, deltage.

Hos IT-Branchen afholder vi også løbende events om bæredygtighed. Bl.a. kan du den 27. maj blive klogere på, hvordan man kommer hurtigt og godt i gang med bæredygtig it, ligesom du den 8. juni kan få input til forbedring af jeres bæredygtige business case.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *