3.000 elever skal kode løsninger til virksomhederne

Københavns Kommune har netop afholdt kickoff på dette års Coding Class Cph, hvor over 100 folkeskoleklasser får teknologiforståelse og kreativitet på skoleskemaet.

Fra sin spæde start i 2016, hvor 12 klasser deltog, har Coding Class i Københavns Kommune vokset sig større og større hvert år. I skoleåret 2020/2021 vil der være 3.000 elever fra i alt 129 klasser, der bl.a. skal lære at kode og løse københavnske virksomheders forskellige udfordringer.

Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen, er stolt over igen at være en del af projektet, som han takkede IT-Branchen for at have startet. Han glæder sig over den betydning undervisningen har for kommunens børn.

”Coding Class er et rigtigt godt eksempel på virkelighedsnær undervisning, hvor man ikke bare øger elevernes teknologiforståelse, men også giver dem værktøjerne til at kunne løse forskellige udfordringer gennem it og teknologi,” udtaler han.

Over et forløb på fem dage skal eleverne løse en mission stillet af en af de over 100 virksomheder, der har meldt sig til at medvirke i Coding Class Cph. Eleverne skal så bruge forskellige digitale værktøjer og deres kreativitet til at løse opgaven, og derefter præsentere den for virksomheden i en slags Løvens Hule format.

”Vi kan klart mærke, at det styrker både drengene og pigernes nysgerrighed og interesse for naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, da de får kendskab til nogle jobs, som de ikke tidligere har hørt om. Vi er derfor med til at gøre eleverne klar til ikke kun deres videre studie, men også til fremtidens arbejdsmarked, hvor der vil være behov for nogle af de kompetencer, de får ved Coding Class.” udtaler Jesper Christensen.

Èn af de virksomheder, der har valgt igen i år at medvirke i Coding Class er Atea. “Vi synes, det er vigtigt at tage det samfundssansvar og melde sig som virksomhed, fordi it er med til at bringe Danmark videre i vores udvikling og det vil vi gerne være med til at støtte,” fortæller Annette Otto, Senior Vice President for Partner Management, HR & Communications i Atea.

I videoen herunder kan du høre mere om deres medvirken i projektet samt få et indblik i, hvad Coding Class egentlig er.

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad Coding Class er, så kan du tage kontakt til Mette Lundberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *