1,6 mio. kr. skal få flere kvinder ind i branchen

Teknologipagten har netop uddelt 1,6 mio. kr. til fem projekter, der skal booste kvinde-STEM-projekter. Ét af de udvalgte projekter er IT-Branchens mentorordning for kvindelige talenter i it.

1,6 mio. kr. til at få flere piger og kvinder ind i branchen

”Vi vil gerne fremme diversiteten i branchen og motivere flere kvindelige talenter til at udvikle og fastholde en karriere inden for it. Med mentorordningen har vi samlet nogle af branchens mest erfarne og dygtige kvindelige ledere til at hjælpe ambitiøse kvinder med at videreudvikle deres karriere i it. For vi har i den grad brug for alle talenter,” siger Heidi Have, salgsdirektør i Dell Technologies og formand i styregruppen for kvindelige ledere i it.

Mentorordningen er et 1-årigt forløb, der har fokus på alt lige fra karriere- og ledelsesveje til kompetenceudvikling og opbygning af netværk.

Ordningen kører på sjette år, og oplever en stærkt voksende interesse år for år. I 2021 blev 48 mentorer og mentees matchet under IT-Branchens mentorordning.

Midlerne fra Teknologipagten skal bl.a. bruges på at gøre ordningen mere kendt ved at promovere de kvindelige mentorer, så de kan inspirere endnu flere kvindelige ledere og talenter til at være med.

Et andet indsatsområde er at skabe et stærkt netværk og community omkring mentorordningen ved at samle tidligere, nuværende og potentielle mentorer og mentees til et stort event i efteråret 2022.

Og ikke mindst så skal midlerne bruges på løbende opkvalificering af mentorerne, så de har den nyeste viden om samtaleværktøjer og ressourcer samt en evaluering af ordningen.

Her kan du læse mere om mentorordningen, og har du lyst til at være med, kan du allerede nu tilmelde dig som enten mentor og mentee til næste runde, som sættes i gang i efteråret 2022.

Du kan læse mere om de fem støttede projekter på Teknologirådets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *